tisdag 20 mars 2018

Den årliga globala lyckodagen

» Är detta demokrati?

Bert Karlsson
Det svenska valet kommer med största sannolikhet att avgöras av vilket eller vilka partier som hamnar under 4%-spärren. Mest illa till ligger Kristdemokraterna. Även Miljöpartiet ligger risigt till. Till och med Folkpa... f'låt Liberalerna kan trilla ur. Kanske kan till och med Feministiskt Initiativ ta sig in. Hur som helst kan det block som "förlorar" ett parti i Riksdagen hälsa hem efter valet. Kanske kan till och med det nystartade Alternativ för Sverige (skapat av avhoppade och utslängda sverigedumokrater) få så stort stöd utan att komma över spärren att det kan få betydelse.

Störst är paniken inom Kristdemokraterna. Ebba Busch Thor är villig till vilka panikåtgärder som helst. För det här med att engagera Bert Karlsson kan inte beskrivas som något annat än just panikåtgärd. Bert Karlsson ska göra Ebba Busch Thor till en svensk Angela Merkel säger han.

Visst är det en härlig demokrati vi lever i. Låt mig skratta tills jag somnar. Undrar om han spelar Hoppa Hulle inför varje möte med Ebba?

Inga kommentarer: