onsdag 3 januari 2018

Det finns positiva nyheter

» Det finns hopp om mänskligheten

Med jämna mellanrum när jag sitter och skriver ner mina tankar så får jag lite dåligt samvete för att det ofta blir så väldigt negativt. Verkligheten är nämligen den att det är mycket lättare att klaga och gnälla än att ge beröm. Man behöver påminna sig själv lite då och då om att livet inte bara består av problem och dumheter utan också av glädjeämnen och positiva saker. I går skrev jag ju om att den svenska ekonomin rullar på riktigt bra. Arbetslösheten är rekordlåg och fortsätter att minska. Trots alla skräckskildringar så är även ungdomsarbetslösheten låg, och även denna fortsätter att sjunka. Det byggs bostäder i Sverige i en omfattning som vi nästan aldrig haft. Bostadsbristen är helt enkelt på väg att byggas bort. Svenskarna har mer pengar att röra sig med än tidigare. Vi har råd att investera i nya bostäder. Priserna på bostäder är rekordhöga. I det överetablerade Stockholm har det skett en inbromsning, men det är i stort sett begränsat till Stockholm. Vi köper, som jag sade i går, nya bilar och modernare bilar som aldrig förr. Vi har råd att resa ut i världen och uppleva andra världar och kulturer på ett sätt som vi aldrig upplevt förr. Handeln sätter ständigt nya rekord. Vi köper prylar, allt från allt större och större TV-apparater, allt mer avancerade mobiltelefoner och andra prylar i en omfattning som aldrig gällt tidigare. Svensken i allmänhet har helt enkelt mer pengar än någonsin att röra sig med. Den svenska statens ekonomi är rekordgod, statsskulden har betalats av i en omfattning som gjort att den är rekordlåg. Vi borde helt enkelt vara överlyckliga.

Gör någon glad
Tänk, det var inte så svårt att vara positiv! Det handlar om att koncentrera sig på de positiva sidorna en dag.

Sedan kan vi glädja oss åt alla idrottare som visat engagemang. Idrottsuppropet har engagerat sig i att sätta stopp för utvisningen av ensamkommande flyktingar. Ni är värda all heder Stefan Holm, Carolina Klüft, Henke Larsson och alla ni andra. Det värmer i hjärtat när ni visar att det finns både hjärna och hjärta. Stöd du också #idrottsuppropet.

Den där hjärnan finns ju tyvärr inte med alltid. På kort tid har tydligen en film spridits som visar hur ungdomarna i Rinkeby uppförde sig i nyårshelgen. Den filmen fick snabb spridning bland de lättlurade. Filmen är uppenbarligen varken inspelad det här nyåret - eller i Rinkeby. Troligen är den från Marocko eller Algeriet för några år sedan. Det är bra att de finns de som kollar alla myterna och lögnerna som sprids.

Annars är det ju intressant att Israel är så ovilliga att ta emot flyktingar. Kan man registrera det hela som att även de som ofta blir utsatta för rasism kan vara rasister?

Men, det var positiva nyheter vi skulle koncentrera oss på. Vi kan glädja oss åt att Kim Jong-Uns ganska försonande tal i nyår fått till följd att Nordkorea och Sydkorea börjat tala med varandra via en direkt telefonlinje. Kanske kan det få till följd att Nordkorea t.ex. skickar en trupp till OS i Sydkorea. Detta är en utveckling som är MYCKET positiv. Att grannar pratar med varandra är BRA. Fast Donald Trump är naturligtvis inte glad. Den stackaren är aldrig glad. Hans kommentar till Kim Jong-Uns påpekande att avtryckarknappen finns på hans skrivbord (vilket den finns hos alla kärnvapenmakter) fick till resultat att Donald Trump twittrade att hans knapp är större! Jag hade känt mig mer trygg om dom likt Anders Borg hade jämfört storleken på den egna bananen istället.

Inga kommentarer: