måndag 4 december 2017

Glad & Nordea?

» Förvånande nyheter

Känn dig glad
Ibland blir man fundersam när man lyssnar på nyheter. Jag som ju läser en hel del borgerliga tidningar blev väldigt förvånad när jag såg på nyheterna att ungdomsarbetslösheten fortsätter att sjunka och den är nu den lägsta på 14 år. Det vill säga, vi har inte haft lägre arbetslöshet bland ungdomar sedan INNAN Moderaterna tillsammans med de andra borgerliga partierna kom till makten.

Det här är siffror som vi har all anledning att vara glada åt. Ungdomsarbetslöshet är farligt för hela samhället. Men, när man läser alla våra borgerliga tidningar och borgerliga debattörer och borgerliga politiker så kan man nästan tro att ungdomsarbetslösheten är värre än någonsin istället. Fast det är klart, det hör till att man ska gnälla om man företräder oppositionen.

» En halv miljard, Nordea

Jag läser i en artikel i Svenska Dagbladet att Nordea tydligen räknat fram att flytten till Finland kommer att kosta banken Nordea ungefär en halv miljard i rena flyttkostnader. Delar av dessa kostnader kommer att belasta årets vinst. Planen är ju att ha flyttat den 1 oktober.

Fast det är klart. Nordea fortsätter att vägra fundera över att det faktiskt är bankens bolagsstämma i mars 2018 som ska fatta beslut. - "Respektlöst att påbörja flytt innan stämman har sagt sitt" tycker flera större svenska ägare. Det är uppenbart att allt flera av de svenska institutioner osv som har aktieposter i Nordea börjar luta åt att faktiskt rösta Nej vid bolagsstämman. Nordea har lovat att ett par veckor innan bolagsstämman ska ägarna få veta hur flytten går till och vilka vinster man räknar med att göra på flytten. Missnöjet mot denna plan är stort eftersom man menar att man behöver mer än 14 dagar på sig för att kunna utvärdera uppgifterna. Det står allt mer klart att Casper och Björn inte tycker att bolagsstämman ska lägga sig i planerna. Det krävs 2/3-dels majoritet av de röstande på bolagsstämman för att flytten ska godkännas. Det räcker alltså inte med att Björn Wahlroos själv röstar för flytten.

Själv ska jag på torsdag träffa min nya bank för att fixa det sista. Sedan har jag kapat alla band med Nordea. Du kan sitta där med dina 80% idioter Björn Wahlroos.

Nordea Farväl

Farväl Nordea

Inga kommentarer: