onsdag 22 november 2017

Moraliskt förfall

» M som i Moderat eller M som i moral

Våra politiker vill att vi ska jobba längre. Vi ska inte pensionera oss utan fortsätta att jobba tills vi stupar, som en del elaksinnade kritiker uttrycker det. Ett av de förslag som finns är att höja gränsen från 67 till 69 år då vi har "rätt" att jobba kvar. I dag har vi rätt att jobba till 67 år, sedan har arbetsgivaren rätt att säga upp oss pga åldern. Nu vill man höja denna "stupstock" till 69 år. Jag tror att åtgärderna för att locka (tvinga....?) oss att jobba längre har som syfte att det ska bli lättare för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden. Ja, eller hur man nu tänker?

Hur som helst så kommer den största kritiken mot att höja "stupstocksåldern" till 69 från arbetsgivarna. Det Svenska Näringslivet vill helt enkelt inte "tvingas" att behålla gamlingarna. Jobba kvar ska bara vissa utvalda göra. Nu ser jag i varje fall att Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling vid 73 års ålder nu har bestämt sig för att lämna uppdraget. Jag tolkar det som att Leif Östlings avgång är för att markera att han stödjer arbetsgivarnas motstånd mot att jobba kvar för länge. För inte kan väl avgången bero på klavertramp som - "Vad fan får jag för pengarna"? Ett yttrande från Leif Östling som var ett försök till försvar för att han "gömmer undan" en del av sina pengar på Malta för att slippa betala för mycket skattepengar till den svenska skattkistan. Antagligen menar han att han får mer för pengarna på Malta? Eller hur det nu var som han resonerade. Tydligen skulle SVT avslöja mer om Leif Östlings skatteaffärer i dag. Men hans avgång har ABSOLUT inget med detta att göra.

Moderaterna
För några dagar sedan funderade jag ju lite över det här med moral. Är allt som inte är uttryckligen förbjudet då helt självklart tillåtet? Eller kan det vara så att lagar inte kan reglera precis allt utan ibland måste människor visa moral också. Jag såg en granskning av de moderata riksdagsledamöternas kommentarer till Leif Östlings syn på skattebetalande. Officiellt gick Moderaterna ut och poängterade: - "Hela vår välfärd bygger på att alla som bor här, vare sig man har en hög eller låg inkomst, ska betala skatt i Sverige". I varje fall var det så som partiets ekonomiska talesperson Elisabeth Svantesson uttryckte sig. Men sedan har man granskat hur de moderata riksdagsledamöterna kommenterat det hela på sociala medier. Inte en enda av de 83 granskade moderaterna har framfört kritik mot Leif Östlings avancerade åtgärder för att slippa betala i Sverige. Istället framför 31 av ledamöterna att kritiken är djupt orättvis och snarast ett bevis på SVT:s vänstervridning och socialdemokratiskt hyckleri. SVT har ju blivit vänstervridet sedan den ledande politiska kommentatorn Lars Adaktusson slutade och kom ut som Kristdemokrat. Sedan var det en annan som kom ut som Moderat. Och sedan.... Fast vänstervridet har det alltid varit!

I den moderata världen finns det helt uppenbart inget som heter moral, utan allt som inte är uttryckligen är förbjudet det är lämpligt.

Jag tycker uppriktigt sagt att Moderaterna ska ta sig en liten funderare över moral och vad det innebär!

Inga kommentarer: