måndag 6 november 2017

Dom som kan

» Ett paradis för vissa

Så var det då åter dags för att visa upp den nakna sanningen om de privilegierade girigbukarna i vårt samhälle. Den s.k. Paradisläckan visar upp hur dom som har och kan inte vill. Det vill säga de som har gott om slantar och som kan bidra till samhället helst inte vill detta om dom slipper. Att se en smilande ordförande för Svensk Näringsliv, Leif Östling, undra: - "Vad fan får jag" för skattepengarna har retat upp en hel del. - "Sicket pucko" är en ganska snäll kommentar! Till slut insåg till och med Leif Östling att den där intervjun i SVT blev nog inte så särskilt bra. Uppenbart är att han fått i uppdrag att lugna ner sig och göra en pudel. På Svenskt Näringslivs hemsida finns nu just det, en liten pudel där han medger att "det var slarvigt uttryckt". Att pengarna på Malta och i Luxemburg härstammar från inkomster han haft när han jobbade i Japan och Nederländerna tycker jag är inte den minsta ursäkt. Då hade ju pengarna funnits DÄR! Att dom är placerade i Luxemburg och Malta är inte av något annat skäl än att där kan man gömma undan dom så att det blir det mindre skatt och mindre insyn.

Svenskt Näringsliv

Leif Östling är dock inte ensam. En annan som avslöjats med byxorna nere är "kungavännen" Laurent Leksell som tycker att det var praktiskt att placera pengar på Malta och för dom köpa en lyxyacht för 60 miljoner. Nu är det ju klart att den lilla trevliga ön Malta mitt i Medelhavet är en lämplig plats för en yacht. Jag utgår ifrån att Laurent Leksell bor på Malta och har båten i Valettas hamn? För det finns väl ingen annan anledning att pengarna hamnade på Malta? 2011 tilldelades Larry Leksell Kungliga Patriotiska Sällskapets "Näringslivsmedalj". Undrar om han fått Malteserorden också för vacker båt? Att några som kallar sig "Kungliga Patriotiska Sällskapet inte bryr sig om moral är fullt begripligt. Bara man är god vän med Knugen så har man gjort sig förtjänt av en "Näringslivsmedalj". Jag läser på Kungliga Patriotiska Sällskapets hemsida att: - "En patriot är en människa som arbetar för det allmännas bästa och inte bara för egen vinning." Jaha!

Maltas flagga
Paradisläckan visar bara hur de giriga gör vad dom kan för att slippa bidra. Det finns inget egentligt skäl att placera pengar på Malta, på Jersey, i Luxemburg och så vidare om man inte bor eller arbetar just där än att man vill gömma undan pengarna. Det gör de giriga tillsammans med organiserad brottslighet, kriminella och andra gangstrar som vill gömma sina pengar. Tidigare uppskattningar gör gällande att cirka 40 miljarder kronor göms undan från skatt varje år bara i Sverige. 40 miljarder eller kanske ännu mer som kunde användas till mycket. Inte bara till lyxyachter...

Det finns anledning att återkomma till det här ämnet. Det kan ju vara anledning att fundera över vilka företag vi ska utnyttja? Ska vi köpa våra skor från Nike som inte vill betala skatter eller från någon annan tillverkare? Om inget annat så är det ju illojal konkurrens att gömma pengarna.

» Våldet som härskar

Nu menar jag alltså inte svenska smågangstrar som skjuter ihjäl andra smågangstrar. Jag talar om skjutandets paradis, USA. Texas har drabbats av sin värsta masskjutning någonsin när den f.d. militären Devin Kelley sköt ihjäl minst 26 personer i den lilla baptistkyrkan i Sutherlands Spring. Det är ungefär en fjärdedel av det totala antalet mord i hela Sverige förra året. 2016 mördades (dvs inte bara med skjutvapen) 106 personer i Sverige. Året innan 2015 var antalet mord 112 i hela Sverige, dvs det var en minskning förra året. Att så många skjuts ihjäl i USA har dock inget som helst samband med USA:s liberala vapenlagar enligt Donald Trump. Istället borde enligt Texas statsåklagare Ken Paxton fler vara beväpnade i t.ex. kyrkor så att man kan skjuta tillbaka.

Sluta skjuta

Det kan ju vara uppfriskande med en liten vapenduell i kyrkan i samband med högmässan! Det kan ju alltid locka fler till kyrkan...

Inga kommentarer: