tisdag 31 oktober 2017

Om Twitter och mänsklighetens bekymmer

» Sveriges egen Donald Twitter

Med jämna mellanrum så kritiseras den svenska skolan för att den inte kan lära våra ungdomar att läsa och skriva ordentligt. Rent allmänt så är väl den allmänna åsikten att vi har blivit sämre på att läsa och skriva. Skulden för detta får till stor del våra politiker. Kanske ligger det något i kritiken också. Tyvärr verkar en del av våra politiker själva ha gått igenom den här usla skolutbildningen.

Vad detta har med "Sverige egen Donald Twitter" att göra? Jo, vi har ju faktiskt en svensk riksdagsledamot som ideligen Twittrar dumheter, den ena gången värre än den andra i kampen för att bli en svensk Donald Twitter. Tyvärr har ju Twitter ofta blivit synonymt med korta, ogenomtänkta dumheter. USA:s fantastiska president Donald Trump är en expert på att publicera plumpa lögner på Twitter. I Sverige har vi den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali. Han har blivit expert på att uttrycka sig korkat på Twitter. I dag tycker lagstiftaren Hanif Bali om våra svenska domare: - "Vad är det för jävla syltryggar som sitter i domstolarna?"

Moderaterna på dekis
Det är ju onekligen ett bevis på ett stort ordförråd att använda ett spännande ord som "Syltrygg". - "Inställsam, egennyttig, svag och krypande person. Oftast en person som utger sig för att vara karaktärsmässig, korrekt och som står för sina principer. Men som när det blir allvar viker ner sig för att anpassa sig till omgivningen. Vänder kappan efter vinden." Vad det handlar om från den moderata Twitter-experten är att han tycker att domare i större utsträckning ska häkta personer som är misstänkta för vapenbrott. Vilket, om jag förstår det rätt, redan är det vanliga. Men, för Hanif Bali räcker det inte. Alltså är domarna "syltryggar". Fast om dom är inställsamma och krypande vet jag inte om det är en rätt beskrivning. Hanif ska kanske läsa på lite bättre.

Det var inte så länge sedan Hanif twittrade: - "Låt dem strejka ihjäl sig fram tills verkställighetsdatum" om de afghanska killar som hungerstrejkade i protest mot utvisningar till Afghanistan. Dock hade han inte tagit reda på att de han kritiserade faktiskt hade fått uppehållstillstånd. I ett annat twitter kallade han socialdemokraten Erik Svenning för: "en jävel som valde den fega vägen ut" eftersom han begick självmord. Så länge Hanif Bali (som alltså är riksdagsledamot och sitter i moderata partistyrelsen) nöjt sig med rasism, muslimhat och flyktingmotstånd har han fått hållas av den moderata ledningen. "Ensamkommande flyktingbarn är det största välfärdsbedrägeriet i vår historia". Flyktingbarn är "barnlajvare" och "tusentals bedragare" har avslöjats. Sån't är OK enligt den moderata ledningen. Men, när Hanif Bali kallar den svenska domarkåren för "Syltryggar" då tycker till och med partiledningen att det gått för långt.

- "Jag tycker att Hanif Balis tweet var olämplig" säger moderaternas gruppledare Tobias Billström. - "Det är viktigt att vi håller en respektfull ton i sociala medier. Jag utgår från att det även eftersträvas av alla våra företrädare. Det är viktigt att riksdagsledamöter i sin roll som lagstiftare håller en god relation gentemot landets oberoende jurister" fortsätter Tobias Billström. Vad Tobias inte har förstått är att Hanif Bali satsar på att bli en svensk Donald Trump. Då måste man uttrycka sig som en idiot på Twitter så att man får publicitet. Sedan finns det alltid en grupp som litar på alla dumheter man kläcker ur sig.

Själv skulle jag ALDRIG tänka mig att använda den typen av ordval. Om annat är Sverigedumokrater, Hanif Bali och en del andra.......

» En viktig debatt

Vi håller på att förstöra vår miljö och göra vår jord obeboelig. Människor svälter ihjäl. Krig och konflikter kostar människoliv hela tiden. Människor dör av sjukdomar som går att bota, men resurserna fattas. Våra ledare kan inte komma överens om hur jordens problem ska lösas. Mänskligheten har helt enkelt bekymmer upp över öronen. Då bryter på nätet ut en debatt om vilken hamburgare som är godast. Den som Apples emoji avbildar eller den som Googles emoji avbildar? Visst är det skönt med en vettig debatt om vår världs stora bekymmer.

Exempel på hamburgeremojis

Visst känns det skönt att vi kan diskutera väsentligheter!

Inga kommentarer: