söndag 1 oktober 2017

Moderaternas framtid

» Välkommen Taxi-Ulf

Så är då den centerpartistiska partistämman slut. Några större sensationer bjöds det dock inte på. Partiet lyder Annie Lööf, i varje fall i medgång!

Istället är det nu dags för den moderata partistämman. Till stor glädje for oss "moderatätare" så började man med att välja Ulf "Taxi" Kristersson till ny ordförande. Jag tror att detta är ett bra val - för oss som står på den andra sidan. Min tro är att Moderaterna gjort ett bra val - för oss andra. Det första jag tänker på när jag ser eller hör Ulf Kristersson är att detta är moderaten som när han blev invald i Riksdagen skulle: - "Bekämpa och avveckla välfärdsstaten"! När han sedan kom in i Fredrik Reinfeldts regering som Socialförsäkringsminister började han att förverkliga sitt mål. Försämrad sjukförsäkring och stupstock i sjukförsäkringen blev en del av detta. Den här mannen står alltså inte särskilt högt i kurs hos mig. Ulf Kristersson har även varit inblandad i ett antal skandaler. En sammanställning som SR:s Ekoredaktionen gjorde blev så fylld med negativ publicitet att Moderaterna protesterade vilt. Ekoredaktionen gav med sig och plockade bort den. Så här ser just den sidan ut sedan en ny lite snällare version av Ulf Kristerssons biografi istället hade sammanställts. Aftonbladet berättar bland annat om en del av Ulf Kristerssons lägenhetsaffärer. Både lönande affärer för honom men också usla affärer för kommunen. Medan däremot vänner tjänat bra med pengar.

Back to basic

I dagarna kunde vi läsa om att Ulf Kristersson under ett par år låtit Riksdagen betala över en tusenlapp i veckan för hans taxiresor i Stockholm. Något som naturligtvis beror på den usla kollektivtrafiken i Huvudstaden? Eller? - "I min värld är vi ett parti för hoppfulla. Vi ser problem, vi löser problem, vi tror att världen blir bättre av vårt arbete" hävdade Ulf Kristersson. Observera att det inte handlar om problem för sjuka, handikappade, arbetslösa, föräldralediga eller liknande grupper att få ekonomin att gå ihop. Dom är ju bara "bidragsberoende". I Svenska Dagbladet tycker Göran Eriksson att: - "Nu måste Kristersson snabbt besegra Lööf" medan Anders Lindberg i Aftonbladet främst tror att: - "Kristersson kan nog äta upp KD". På Sveriges Radio konstaterar Tomas Ramberg att: "Ulf Kristersson ingen mirakelman". Hur som helst upplever Ulf Kristersson själv att: - "Svensk politik är tjafsig". Det är nog ett av Taxi-Ulfs smartare påståenden.

Moderaterna

Själv tror jag som sagt att det här valet är bra för oss andra. Nu väntar vi bara på att grävande journalister luskar fram hur mycket Ulf Kristersson själv varit delaktig i att ge Anna Kinberg Batra sparken så att han äntligen kunde komma åt sitt drömjobb.

Inga kommentarer: