söndag 10 september 2017

Make love not war

» Fredsrörelsen är i uppror

Svenska Freds och Skiljedomsföreningen
Jo, i varje fall är det så som Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad i sin ledare i går benämner Fredsrörelsens protester mot svensk upprustning och rekordstora militärövningar tillsammans med NATO. - "Försvaret finns för att krig ska undvikas. Att ha ett försvar innebär inte en önskan om att provocera fram krig" förklarar den osignerade ledaren. För övrigt handlar ledaren främst om upprördheten över att "fredsrörelsen" använder ord som "krigsövning" om militärövningen Aurora. "Fredsrörelsen" använder också de hemska orden "krigsallians" och "kärnvapenallians" om NATO. Vilket ju är hemska ord! NATO sysslar ju inte med krig och bygger ju inte sin verksamhet på kärnvapen? Till slut konstaterar ledarskribenten att det nog är så att delar av den hemska "fredsrörelsen" precis som tidigare tar sina marschorder från Moskva. Jo, det är ordagrant så man skriver. Själv använder jag orden militärövning och militärallians.

Ty naturligtvis är det så att allt hemskt står Ryssland för. Som alltid är och har varit en aggressiv granne. Däremot har ju USA (som jag är elak och använder som begrepp istället för NATO) alltid stått för fred och sysslar aldrig med några aggressiva handlingar. Jag har ett litet tips till denna anonyma ledarskribent, att ta fram en världskarta och sedan förse sig med en uppsättning röda knappnålar och en uppsättning blå knappnålar. Sedan sätter man en blå knappnål för varje krig eller konflikt där USA har varit militärt inblandad. Det gäller allt från invasion av Irak, krig i Afghanistan, bombningar i Syrien, Libyen, Kosovo för att inte tala om invasioner och liknande ingripanden mot misshagliga regimer i Syd- och Centralamerika och Karibien. Sedan kan vi ta upp de röda knappnålarna och markera ut alla sovjetiska och ryska militära aktiviteter. Allt från Ungern till Afghanistan, Syrien, Georgien och Ukraina. Det kan sedan vara intressant och se vilket det finns mest av, blå eller röda knappnålar?

Det är min känsla att det finns många fler blå knappnålar än det finns röda knappnålar. De röda nålarna är i princip koncentrerade till länder som Sovjet / Ryssland har betecknat som sitt eget intresseområde. De blå nålarna finns spridda över hela världen. Detta eftersom USA helt enkelt anser sig ha rätten att bomba, invadera och lägga sig i över hela världen. Min slutsats är att Sverige inte är hotade av Ryssland. Däremot kan Sverige hamna i en situation att bli hotade av Ryssland om Moskva vid en eventuellt kommande krissituation ser Sverige som en språngbräda för amerikansk aggression mot Ryssland. Dvs just det som vi just nu övar för att införa med flera stora militärövningar. Det är inte bara den rekordstora övningen Aurora. En annan övning just nu är Northern Coasts 2017. Fast alla dessa övningar är naturligtvis ingen provokation mot någon annan. Däremot är ryska övningar alltid en provokation.

Ryssland
Svensk säkerhet blir helt enkelt inte bättre av att bygga upp oss som allierad med USA. Den blir sämre av att, ur rysk synvinkel, ses som ännu en del av USA:s militära upprustning. För så är det! Ryssland har på senare år rustat upp, men USA har rustat upp ännu mer. Alla NATO-länder är (tvingade av USA) nu på väg att kraftigt upprusta sin militär.

Alltså är det bara till att hoppas att den enade Högeralliansen om några dagar avsätter Försvarsminister Peter Hultqvist. En socialdemokratisk minister som gör så gott han kan för att avskaffa den svenska alliansfriheten och föra in Sverige i NATO. Avsätt honom, det kan inte bli sämre!

Inga kommentarer: