tisdag 19 september 2017

Den Alliansfria eran är slut

» Om att inte veta vad man pratar om

I dag fullföljde det nya högerblocket inom den svenska politiken sin misstroendeförklaring mot Försvarsminister Peter Hultqvist. En omröstning som var dömd att misslyckas redan från början sedan Centern och Liberalerna i förväg deklarerat att det inte fanns några sakskäl att fortsätta processen. Men Moderaterna och Kristdemokraterna är två partier i stor kris. Kristdemokraterna hotas av att helt enkelt åka ur Riksdagen. Uppenbart är att Ebba Busch Thor bestämt att Batong-Ebba är partiets chans att överleva. Partiet måste ta upp kampen med Sverigedumokraterna om att vara hårdaste oppositionspartiet. Att ett vilset ledarlöst Moderaterna är ett parti i kris vet vi alla. Men även här handlar det om att ta upp kampen om att vara mest Betong-höger. Alltså fullföljer man en misstroendeförklaring som är dömd att misslyckas och som de flesta oberoende kommentatorer inser inte handlar om Peter Hultqvist utan det handlar om det egna partiets framtid.

Världsfreden i våra händer
Men, det finns faktiskt dom som försöker försvara det hela. I Svenska Dagbladet försöker moderaten Jessica Polfjärd övertyga oss om att Peter Hultqvist äventyrat Sveriges säkerhet. I princip har hon ju rätt att Peter Hultqvists sakta avskaffande av alliansfriheten och insmygande av Sverige in i Nato äventyrar den svenska säkerheten. Men det är alltså inte det som Jessica hänvisar till. Istället äventyrar han säkerheten eftersom Fredrik Reinfeldts regering ansåg att: - "Det är önskvärt att en större del av myndigheternas IT-behov tillfredsställs med hjälp av outsourcing". En privatisering av Transportstyrelsens IT-verksamhet till IBM som forcerades igenom av den borgerliga regeringen och som tvingade tjänstgörande generaldirektörer (både under Fredrik Reinfeldts regering och Stefan Löfvens regering) att kringgå säkerhetsreglerna för att hinna med. Redan 2015 konstaterade SÄPO att det var problem. Vad den moderata retoriken egentligen handlar om är inte att säkerheten hotats utan istället att dom inte fått veta vad som pågick. Fast dom själva alltså inledde hela processen. Det du skriver Jessica är TRAMS! Det är dags att moderaterna börjar föra seriös politik istället för att tramsa i Riksdagen.

Det som hotar den svenska säkerheten är det faktum att Sverige i dag inte längre är en alliansfri stat. Vi uppfattas av alla som en del av Nato. Genom det militära samarbete med Nato och USA som i dag finns har Pentagon i dag full kännedom om den svenska Försvarsmakten och försvarsplaneringen. DÄR har militära hemligheter läckt som ett såll. I dag pågår flera stora militärövningar. Mest publicitet får Aurora 17, den största svenska militärövningen på mer än 20 år. Men samtidigt pågår t.ex. övningen Northern Coasts där Sverige och NATO övar på att Sverige ska hjälpa Nato att ta full kontroll över Östersjön vid en konflikt. En situation som ytterligare försämrar den svenska säkerheten eftersom det innebär att Ryssland ser Sverige som en del av Natos strategi att stänga in den ryska flottan. Dessutom är det tydligen en farlig övning. I dag läser vi att en andra soldat nu dödats under övningarna. Fortsätter det så här dröjer det inte länge innan militärövningarna dödat fler i Sverige än islamistisk terror dödat i Sverige.

Inga kommentarer: