måndag 18 september 2017

Ännu en ny vecka

¤ 1.   Sverigedumokraterna storsatsade på Kyrkovalet. Man "skulle ta makten" sade Jimmie Åkesson och räknade med 20% av rösterna. Själv begriper jag inte riktigt varför Sverigedumokraterna överhuvudtaget bryr sig om den Kristna kyrkan. Dom är ju motståndare till importerade seder och bruk och vill värna det ursvenska. Dom borde ju då blåsa liv i Asatron istället? Nu gick det inte så bra i gårdagens val som Jimmie Åkesson hade hoppats på. I riksvalet till Kyrkomötet fick Sverigedumokraterna mindre än 10% och blev först fjärde största grupp. I "min egen" församling, Björnekulla-Västra Broby församling, kom man på tredje och sista plats. I den andra församlingen i Åstorps kommun ställde man inte ens upp... Något som tydligen skapat en del problem lite här och där i landet eftersom SD:are insinuerat att deras valsedlar plockats bort när det i själva verket beror på att dom helt inte haft några kandidater och ställt upp i valet. Men sån't är ju inte så lätt att veta!

¤ 2.   Apropå Sverigedumokraterna så läser jag om en framgångsrik invandrare till Sverige som i sitt gamla hemland belönats för sitt osjälviska arbete. Själv invandrade hon till Sverige för att gifta in sig i en annan invandrad familj. Jag undrar hur Sverigedumokraterna egentligen ser på invandrare som tar över svenska arbeten? Hur som helst så läser jag att Silvia Sommerlath i Tyskland belönats med närmare 100.000 kronor för sitt osjälviska engagemang i sociala frågor. Själv tänker Silvia Bernadotte skänka pengarna till välgörande ändamål i Brasilien.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

¤ 3.   Jag läser att blivande moderatledaren Ulf Kristersson har lärt sig ett nytt ord. Glädjekalkyler! Fast jag undrar om han inte har missförstått vad ordet betyder. Uppenbarligen är det så att rekordmycket pengar som anslagits i regeringens förra budget inte använts. Man har anslagit pengar för sjukpenningutbetalningar som blivit över eftersom utbetalningarna i sjukförsäkringen minskat. Arbetslösheten minskar så det blir pengar över hos Arbetsförmedlingen osv. Dåliga prognoser kan man säga. Men Glädjekalkyler? Har du inte missförstått en del här Ulf? Hade man anslagit för lite pengar så att det inte räckt till så kunde man väl tala om Glädjekalkyler. Men om inte alla pengar använts? Jag undrar om det inte ligger något i kommentaren från det kvinnliga moderata nätverk som nominerat flera olika kandidater till ordförandeposten i Moderaterna, men inte Ulf Kristersson. - "Vi utgick ifrån kompetens" kommenterade man det med. Den mannen har missförstått mycket!

Säg nej till nassarna
¤ 4.   Nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen var ju ute i dagarna och genomförde en olaglig demonstration i Göteborg. Dom hade sökt demonstrationstillstånd för att i samband med Biblioteksmässan i Göteborg den 30 november få demonstrera på Kungsportsavenyn. Detta fick dom inte polistillstånd till utan anvisades av polisen en annan väg. Genom en, som dom själva skriver, "En smått genialisk manöver", demonstrerade dom i stället i dagarna olagligt den väg dom inte fått polistillstånd till. - "NMR har vunnit en enorm propagandaseger över globalisterna och deras agenter och infiltratörer inom den svenska statsförvaltningen" beskriver man "framgången" som. Och utnämner polischefen i Göteborg till "Folkförrädare". Vad är då nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen för töntar? ETC har kartlagt dom. En skrämmande läsning. Även om dom är töntar är dom farliga. Det här är personer som är kraftigt överrepresenterade när det gäller kriminalitet och våldsbrott. Det finns anledning att ta dom på allvar. Inte för deras sjuka och vridna idéer utan för deras tro på våld som lösning.

¤ 5.   Svenska Dagbladet fortsätter att avslöja hur den borgerliga majoriteten i Stockholms län blivit grundlurade av Skanska vid bygget av Nya Karolinska Sjukhuset. Ett bygge som gjort att NKS blivit världens dyraste sjukhus. Där Skanska och deras allierade fortsätter att lura av skattebetalarna miljardbelopp. Allt för att borgerligheten ville privatisera så mycket som det överhuvudtaget var möjligt. Visserligen leder nog fortfarande Maud Olofsson ligan över den som kostat skattebetalarna mest slantar. Fast den borgerliga majoriteten i Stockholm ligger inte långt efter. Det underliga är att dom inte skäms öronen av sig. Varken Maud Olofsson eller dom andra

¤ 6.   Ni har väl alla hört om alla de ryska U-båtarna som gjorde intrång i svenska vatten? Allt fler är dock numera övertygade om att det främst handlade om amerikanska U-båtar och att det var en del av USA:s psykologiska krigföring mot Ryssland. I bland annat Tyskland, Frankrike och Danmark har det visats en dokumentär på TV om Ronald Reagans psykologiska krigföring där bland annat USA:s Marinminister indirekt medger att det främst handlade om just amerikanska U-båtar. SVT köpte in dokumentären, lät översätta den och begärde sedan in kommentarer från militären. Sedan bestämde man sig för att inte visa filmen, fast man betalt för den! Flera historiker och journalister och t.ex. ordföranden för 2001 års ubåtsutredning begärde i ett debattinlägg att SVT skulle förklara varför man inte ville visa filmen. SVT svarade att allt som påstods i filmen inte kunde bekräftas. Något som sedan debattörerna tycker att TV-tittarna själva borde få avgöra. Tyvärr är det nog så att vi inte lär få se filmen eftersom den inte passar in i dagens "rysskräck". Skulle TV bara visa uppgifter som gick att bekräfta så skulle vi inte få se så mycket mer än reklam. Den kan ju ljuga hur mycket som helst ändå!

Genomskinlig toastol
¤ 7.   För övrigt läser jag att Ryanair "har skitit i det blå skåpet". Mer än en kvarts miljon flygresenärer drabbas sedan man på Ryanair räknat fel på piloternas semester. Nu tvingas bolaget skicka hem piloterna på semester och ställer därför in mer än 50 flygningar varje dag under en tid. - "Vi har strulat till det i planeringen av piloternas semestrar och jobbar hårt för att fixa det" kommenterar man det som. Det var inte så många dagar sedan Ryanairs VD Michael O'Leary istället hävdade att det var Norwegian som skitit i det där blå skåpet genom att köpa alldeles för många flygplan som man inte kan betala för. Konkurs hotade hävdade Michael O'Leary. Vem det är som skitit i det blå skåpet vet jag inte. Fast det är kanske i en genomskinlig toastol dom sket?

¤ 8.   En annan som man börjar misstänka har skitit i det blå skåpet är Nordeas ordförande Björn Wahlroos. Allt fler börjar ifrågasätta styrelsebeslutet om att flytta till Finland för att smita undan skatter och avgifter. Allt fler "experter" ifrågasätter hur välplanerat beslutet egentligen var. Vilket beslutsunderlag hade styrelsen? När man frågat vilka som ska flytta, hur det ska gå till, vilka kalkyler som gjorts osv så har Nordea inga svar. Man har uppenbarligen inte utrett det hela utan beslutat på känsla. Och glömt att man måste fråga bolagsstämman också. Fast uppenbart är att Björn Wahlroos tänker fortsätta att ha sin postbox i Sverige. Här slipper han ju betala Förmögenhetsskatt, han slipper betala Fastighetsskatt, han slipper betala Arvsskatt och han slipper betala Gåvoskatt. Något som vi är ganska unika med i världen. Det var ju därför Björn Wahlroos bestämde sig för att flytta postboxen till Sverige. Han hade nog gjort en bättre kalkyl över vinster och förluster än vad Nordea nu har gjort inför sin flytt av postboxen åt andra hållet. Dom har nog inte skitit i något blå skåp utan i en genomskinlig toastol dom också så att man kan se hela "skiten" helt öppet.

Björn Wahlroos

Inga kommentarer: