söndag 6 augusti 2017

Världsvänskapsdagen

» Borggate

Anders Borgs fyllekväll börjar bli allt mer intressant. På ganska kort tid har ganska många personer ändrat åsikt åt än det ena håller och än åt det andra hållet. Flera av de kompisar som snabbt var ute och skrev stöttande meddelanden på t.ex. Facebook har gått ut och förklarat att så menade dom inte riktigt. Har Anders Borg gjort vad han gjorde så är det ingen bagatell. Samtidigt har Anders Borg delvis tagit bort den ursäkt han själv snabbt lade ut på Facebook sedan skandalen var på väg att brisera. Tydligen är det så att media i inledningsskedet inte namngav Anders Borg utan bara skrev "känd f.d. minister". När Anders Borg och hustrun Dominika Peczynski förstod vad som var på väg att brisera gick Anders Borg (på uppmaning från PR-konsulten och tillika hustrun Dominika Peczynski) ut med sin nu välkända pudel.

Anders Borg: Vad har jag gjort?
Men nu visar det sig alltså att skandalen är på väg att bli dyr för Anders Borg. Alltså har han tagit bort delar av sin ursäkt eftersom den byggde på "rena hörsägen" av vad som hänt (säger han alltså). Själv kommer han ju inget ihåg! Bland annat har tydligen Anders Borg blivit riktigt uppretad på bland annat Anna Kinberg Batra eftersom hon kommenterat händelsen i ordalag som kan tolkas som kritik. I korthet så har Anders Borg (ja, främst Dominika Peczynski om vi nu ska vara uppriktiga) förnekat att det som Anders Borg bad om ursäkt för överhuvudtaget har hänt! Hur som helst har nu Anders Borg tvingats lämna bland annat sitt uppdrag i Kinneviks styrelse. Ett uppdrag som han tydligen var på väg att förlora redan tidigare. Men då ville man inte peta honom eftersom det skulle kunna tolkas som att han petades pga den mututredningen mot honom som pågick (men som senare lades ner). Även andra jobb är på väg att förloras. Föredragshållaren Anders Borg har däremot fått uppslag till nya ämnen att hålla dyra föredrag om.

Man kan ha roligt utan sprit
Polisen har satt igång en egen polisutredning. Det brott som Anders Borg eventuellt gjort sig skyldig till är sådant som ligger under allmänt åtal. Det vill säga anmälan måste inte komma från den som utsatts för brott utan i princip vem som helst kan anmäla. Vilket Polisen själva alltså gjort, baserat på de uppgifter som spridits i media. Jag trodde att Polisen var skyldiga att utreda om dom misstänkte att ett brott hade begåtts. Men i Expressen läste jag om en jurist som var ytterst upprörd över att Polisen startat en utredning på eget initiativ. Det hade inte Polisen något rätt till menade han utan det var ett grovt rättsövergrepp. Gissningsvis har han kommit på andra tankar eftersom artikeln försvunnit från Expressens sajt. Sidan är borta och kan inte återfinnas!

Anders och Dominika får väl nöja sig med nöjeslivet i fortsättningen. Det är faktiskt inte nyttigt att jobba för mycket. Risken är stor att för mycket jobb till slut gör att man återigen får en ny "blackout". Det är inte nyttigt med för mycket jobb, alla miljonerna kan inte ersätta en dålig hälsa. Pengar är inte allt kära Anders. Dessutom ska du ha i åtanke att man faktiskt kan ha kul UTAN alkohol. Snarast är det så att man har mycket trevligare dagen efter om man lät bli alkoholen.

Bara ett par tips i ren medmänsklig åtanke så här i efterhand!

Inga kommentarer: