söndag 13 augusti 2017

Officiellt är det fortfarande sommar

» Dagens citat 1

- "Han går oss på nerverna. En sund dialog är inte möjlig med en person som saknar förstånd och håller på att bli senil."

Do Nald Trump
Sagt av den nordkoreanska generalen Kim Rak Gyom om USA:s president Do Nald Trump. Som någon uttryckte det, Donald Twitters hot om "eld och raseri" får inte riktigt någon avskräckande effekt på ledarskapet i Nordkorea. Som allt fler kommentatorer påpekar så upplever Nordkoreas ledare istället det ständiga hotet från USA så allvarligt att man känner att man MÅSTE upprusta så att priset för ett ingripande blir för stort för USA. Ett USA som fortfarande är upptagna med det längsta kriget USA varit inblandade i någonsin. Kriget i Afghanistan. Dessutom hotade tydligen Donaldo Trump för någon dag sedan med ett ingripande i Venezuela. Ett ingripande som ju helt följer USA:s tradition att ingripa direkt eller indirekt i alla stater i Latinamerika och Karibien som väljer en väg som inte passar Washington. Om situationen i Venezuela beror på dåligt omdöme från ledningen i Caracas eller på amerikansk blockad råder delade meningar. Men hotet från Donaldo Trump är precis vad ledarna i Caracas behöver för att kunna fortsätta lägga skulden på USA.

För övrigt tycker jag själv att Donald Trump ska ta i med hårdhandskarna mot det dödliga våldet på hemmaplan i hans egna USA. Senaste högerextrema terrordådet gjordes i dagarna i Charlottesville. En olaglig högerextrem demonstration som bemöttes av antirasistiska motdemonstranter krävde minst ett liv sedan en 20-årig kille medvetet med sin bil kört rakt in bland motdemonstranterna. Det var bland annat Klu Klux Klan-supportrar som demonstrerade mot det "anti-vita klimatet" när en staty med sydstatsgeneralen Robert E Lee skulle flyttas. Donald Trump har fått kritik för att inte på allvar ta avstånd från det högerextrema våldet. Även KKK och de andra högerextremisterna är missnöjda med Donald Trump för att han inte ställer upp för dom i tillräcklig omfattning. - "Jag rekommenderar dig att titta ordentligt i spegeln och komma ihåg att det var vita amerikaner som gav dig presidentskapet, inte radikala vänsteranhängare" är ett citat från KKK-ledare. Ett annat: - "Vi ska infria Donald Trumps löften. Det är vad vi trodde på, det var därför vi röstade på Donald Trump. För att han sade att ha ska ta tillbaka vårt land. Det är vad vi måste göra" är ett annat citat. Usch ja!

» Dagens citat 2

"På Alvaret det absoluta
bör en Alvarsman ej pruta
Priset pröjsas utan prut
så ser äkta Alvar ut. SKÅL!"

Detta är tydligen Hans Kungl. Maj:ts Carl Gustafs helt egenhändigt diktade öländska nubbevisa. Det hävdas hur som helst så av Svensk Gamtidning. Det är uppenbarligen i varje fall ett område där Tjabo håller en högre standard än Eder bloggare. Att rimma nubbevisor alltså. Jag tror att jag ska hålla mig till att blogga medan Carl XVI Gustaf ska hålla sig till att klippa snören och dricka gratisnubbar.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val,
inte avel

» En hök slår till

Den moderata höken Gunnar Hökmark är missbelåten. Att han inte är nöjd med den Rödgröna regeringen är kanske ingenting som vi blir förvånade över. Att den av Högeralliansen genomdrivna privatiseringen av Transportstyrelsens IT-drift blev ett säkerhetspolitiskt fiasko är naturligtvis sossarnas fel. Att den av Högeralliansen genomdrivna nya polisorganisationen blivit ett fiasko är naturligtvis sossarnas fel. Att de svenska generalerna i årtionden har fått för lite pengar att leka med är naturligtvis sossarnas fel. Att vi i Sverige "öppnat våra hjärtan" och tagit emot för många flyktingar är naturligtvis sossarnas fel. Att Ryssland upprustar nästan lika mycket som USA är naturligtvis sossarnas fel. Att solen har uteblivit och det regnat för mycket / råder problem med grundvattnet är naturligtvis sossarnas fel.

Den nya Högeralliansen

Gunnar Hökmarks favoritmål

Så, enligt Gunnar Hökmark "sviker C och L sitt demokratiska uppdrag" när man inte i tillräcklig omfattning är villiga till att rösta bort de hemska sossarna och deras regeringspolitik. Jag kan dock inte någonstans i den gode Gunnars debattartikel hitta ett svar på frågan om vad som ska komma istället. Uppenbart är att Gunnar Hökmark inte tänkt färdigt. Visst finns det en majoritet i Riksdagen som står i opposition mot den Rödgröna regeringen. Det vill säga, om denna majoritet blir enig så är det bara att gemensamt rösta för att avsätta Stefan Löfven. Vad Höken glömmer att berätta är vad som ska hända sedan? Centerns och Liberalernas invändningar är att dom inte vill bilda en regering som är beroende av ett aktivt stöd från de populistiska rasisterna i högerextrema Sverigedumokraterna. Detta är ett ännu sämre alternativ. Men uppenbart är att Gunnar Hökmark tycker annorlunda. Men säg det då, din fegis!

För övrigt såg jag att en journalist gjort konstaterandet att Moderaterna alltid är villiga att rikta misstroende mot den sittande regeringen när dom själva har problem med den interna ledningen i partiet. När Bo Lundgren gjorde fiasko blev man extra stridslystna. Nu har Anna Kinberg Batra gjort fiasko, alltså blir Moderaterna extra stridslystna. Så lycka till Gunnar. Du får gärna ta över styrandet av Konungariket. Men det sker alltså då med en majoritet bestående av Anna, Annie, Jan, Ebba och Jimmie. Så lycka till Gunnar!

Inga kommentarer: