onsdag 23 augusti 2017

Inbördeskrig

» Stackars Anna

Anna Kinberg Batra och det sjunkande skeppet
Upproret mot Anna Kinberg Batra inom Moderaterna har tagit ny rejäl kraft. Nu har visst till och med en majoritet av Moderaterna i Stockholm bestämt sig för att uppmana Anna Kinberg Batra att avgå. Anna som tycker att Stockholmare är smartare än lantisar! Naturligtvis handlar det om att det börjar bli panik inom Moderaterna. Opinionsläget är mycket dåligt, och i Stockholm är det katastrofalt. Raset i Stockholm är exceptionellt. Om det här resultatet står sig till valet så är det många heltidsanställda moderata politiker som kommer att bli arbetslösa. Det brinner helt enkelt under fötterna. Något måste göras! Kan man då visa handlingskraft genom att byta chef (partiledare alltså) så gör man ju just det. Man visar handlingskraft. Sedan spelar det naturligtvis även in att Anna Kinberg Batra helt enkelt inte når fram till väljarna. Inte ens inbitna moderata väljare fattar riktigt vad hon håller på med. De moderata partidistrikt som än så länge uppger att dom har fortsatt förtroende för Anna Kinberg Batra gör detta främst eftersom dom tror att ett akut byte så här precis innan valet är en ännu sämre utväg. Skulle man bytt ut Anna Kinberg Batra så skulle man gjort detta för länge sedan. Nu är det för sent!

Men, Anna Kinberg Batra verkar vara ute efter att slåss för sitt jobb. - "Jag tänker inte avgå" säger hon sturskt i dag. Förhoppningsvis fortsätter hon envist att klamra sig kvar vid sin fåtölj. Fortfarande tror jag faktiskt att det är det bästa hon kan göra för oss till Vänster. Om hon sedan misslyckas i valet kommer hon att åka ut med huvudet före.

Moderaterna - partiet för dig som har allt

När det är kris gäller det att komma med valfläsk. Moderaterna vill fördubbla miljarderna till generalerna att leka med. Mycket enkelt ska dessa slantar alltså öka från 50 miljarder till 100 miljarder kronor. Enkelt uttryckt kostar pensionerna 35 miljarder. Avgiften till EU är 30 miljarder. Hela rättsväsendet med polisen kostar 42 miljarder. Dom ska ju också få mer pengar förstås. Det handlar alltså om enorma belopp som Moderaterna ska trolla fram ur rockärmarna genom att sänka skatterna. Valfläsk kallas det. Men det ska väl finansieras med nya lån?

Moderaterna vilse
Hur man ska finansiera det hela ligger fortfarande dolt i bakom molnen. Det är som sagt stora pengar det handlar om. Kanske kan vi inom kort få ett krav på krafttag mot ett omfattande och mycket skadligt skattefusk inom byggbranschen. Där kan vi få in en del miljarder att lägga till generalernas lekbudget. Eller det är bara bidragsfusk som ska bekämpas, inte skattefusk?

Sedan kanske man trots allt kanske skulle säga Ja till införande av en flygskatt. Det kan ge några miljarder. Fast det fattas fortfarande de flesta pengarna ändå. Naturskyddsföreningen publicerar 7 usla ursäkter till att inte införa flygskatt för de som vill läsa. Enligt forskaren Jörgen Larsson: - "Utsläppen från svenskarnas utlandsflygande är lika stort som från svenskarnas totala bilkörande"! Det räcker alltså inte med flygskatt. Det behövs mer. Men det vill alltså inte Moderaterna. Dom är upptagna med annat.

Hur som helst ska det bli spännande att följa inbördeskriget i Moderaterna. Jag tror det kommer att pågå ett litet tag nu. Jag kommer att njuta ännu mer än av inbördeskriget inom Liberalerna. Fast, som sagt, jag hoppas att AKB sitter kvar. Det tjänar vi andra på!

Snälla Anna, Kämpa På!

Inga kommentarer: