lördag 5 augusti 2017

Hattens dag

» Vi är alla lika - fast en del lite mer

Som en fortsättning på f.d. finansminister Anders Borgs lilla "Black-out" så kan vi konstatera att det uppenbarligen går ganska hett till på festerna som de fina gubbarna och tanterna inom "Näringslivet" arrangerar. Flera av "vännerna" som beklagat vad som hänt har ju hävdat att: "Vi har väl alla..."! Om det nu hör till vanligheten att man super sig full och uppträder direkt kriminellt på dom här festerna så tycker jag faktiskt att polisen borde skicka ut en patrull och ta lite blodprov på deltagarna. Där verkar gå hetare till än på en rejäl musikfest! Du har trampat i klaveret Anders Borg. Det är bara att ta konsekvenserna av detta. Hade Stefan Löfven avslöjats med ett sådant klavertramp hade vi fått en ny statsminister ganska snabbt. Jag är också övertygad om att ifall Anders Borg hade trampat i den här dyngan medan han var Finansminister hade vi fått en ny Finansminister. Ingen politiker hade kunnat fortsätta efter ett sån't här klavertramp. Förutom sverigedumokrater förstås. För dom gäller andra regler. Uppenbarligen gäller också andra regler inom det privata näringslivet! Vi är alla lika - fast en del lite mer.

Den brasilianska fotbollsspelaren Neymar da Silva Santos Júnior tyckte tydligen att det var dags för nya utmaningar. Efter fyra år i den spanska fotbollsklubben FC Barcelona var det dags att byta klubb till den "franska" klubben Paris Saint-Germain. Att han får några miljarder kronor har ingen som helst betydelse för klubbytet! I varje fall hävdar han det. - "Pengarna har ingen betydelse"! Själv får jag svårt för att hålla mig från skratt. Det här är en marknad där prostituerade idrottsproffs säljer sig till högstbjudande. För slantar som är helt orimliga. Pengar som kommer från mer eller mindre suspekta källor i t.ex. Ryssland eller olika arabiska stater. Att påstå att pengarna inte har någon betydelse är en lögn som det stinker om. Vi är alla lika - fast en del lite mer.

Och apropå det här med att vi alla är lika - så är ju faktiskt en liten grupp ännu lite mer. Jag såg för några dagar sedan en liten notis som berättade att när Kungaparet besökte Kronobergs län i samband med Nationaldagen så kostade lunchen 70.000 kronor. Hade dom bjudit in alla i länet till lunchen? Men det visar sig att det "bara" var 70 personer inbjudna. Det vill säga lunchen kostade 1.000 kronor per person. Det får man många luncher för. Fast det är klart, av artikeln framgår att 20.000 av kostnaden avser alkoholen. Dvs var och en av de närvarande åt lunch för drygt 700 kronor och drack sprit för nästan 300 kronor. Till lunch alltså! Tur inte Anders Borg var där... Själv tycker jag att rövslickandet går för långt.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,

inte samlag

Inga kommentarer: