söndag 27 augusti 2017

Ett nedslag i ursvenska Blekinge

» En svensk politisk rapport

Sverigedumokraterna
Sverigedumokraterna har haft partaj hemma hos Jimmie Åkesson i Sölvesborg och vi har då kunnat få en föraning över vad Sverigedumokraterna ska satsa på inför kommande val. Ett konkret krav i Jimmie Åkessons tal visade med tydlighet att jag gör helt rätt när jag vägrar använda ordet "demokrat" i samma mening som det aktuella SD-partiet. Enligt Jimmie Åkessons syn på världen gäller demokratiska rättigheter bara de som tycker som Jimmie Åkesson eller i varje fall har vitt skinn. Hans krav är nämligen att de afghanska flyktingar som använder de demokratiska rättigheterna och demonstrerar i Stockholm mot att afghanska ungdomar utvisas till Afghanistan ska rensas bort av polisen och skickas till Afghanistan. Jag har ett förslag till Jimmie Åkesson. Om det nu är så att vi ska utvisa fler ungdomar till krigets Afghanistan så tycker jag att Jimmie, som en politisk demonstration, ska följa med till Kabul och genom att visa hur säkert det är i Afghanistan stanna några veckor i landet och resa runt - utan beväpnade SÄPO-vakter och andra. Han kan väl lifta runt i Afghanistan några veckor och visa att det är ett säkert land! Vad säger du Jimmie? Visst hade det kunnat vare en spännande upplevelse samtidigt som du visar hur ofarligt det är i landet!

Samtidigt satsade Sverigedumokraternas chefsideolog (jag vill be om ursäkt, men jag höll på att skriva chefsidiot...) Mattias Karlsson på att öka intresset för äkta svenska kulturaktiviteter som stångstötning, varpa, folkdans och vävning. Svensk kultur (ja varpa och stångstötning är väl främst gotländsk kultur) som är hotad av importerade dumheter som cricket och boule. Vi får hoppas att de som vävde inte vävde persiska mattor! En annan som INTE kämpade för den svenska kulturen var partiets ordförande Jimmie Åkesson som under de inledande festligheterna kunde ses och höras sjunga Dr Bombays Calcutta, taxi taxi taxi. Äkta svensk musikkultur - eller vad vi nu ska kalla det.

Apropå mina funderingar för ett par dagar sedan om statyer och andra minnesmärken så läser jag att delar av den Sverigedumokratiska svansen mobiliserades för att skydda Kalle Dussin statyn vid Kungsträdgården i Stockholm. Enligt ett upprop från ett nystartat konto på Facebook skulle AFA och en del andra stödorganisationer riva ner statyn. Fast enligt Metros Viralgranskaren verkar allt vara ett påhitt. Hur som helst läste jag på annat håll att "svansen" i varje fall fick en trevlig eftermiddag på medtagen öl. När denna (ölen alltså) var slut avbröts också skyddsaktionen.

Sverigedumokraterna

För övrigt läser jag att Jimmie Åkesson tydligen hoppas på Hanif Bali som ny moderatordförande. Det är Hanif Bali som nyligen trampade i klaveret en del genom att twittra: - "Låt dem strejka ihjäl sig fram tills verkställighetsdatum" som kommentar till de tidigare nämnda demonstrerande afghanska ungdomarna i Stockholm. Det är väl det twittret som fått Jimmie Åkesson att plötsligt få en ny moderat favorit. Fast Hanif Bali har i efterhand förklarat att det ju inte var så drastiskt han menade. Det borde varje normal svensk begripa menar Hanif Bali. Fast Jimmie Åkesson är ju inte...

Av detta kan Jimmie Åkesson lära sig att inte ha så bråttom utan ta reda på ALL fakta först. Alla vi andra kan lära oss att vara försiktiga med twittrandet!

Inga kommentarer: