fredag 7 juli 2017

Skratt eller gråt

» Jag skrattar men borde gråta

Jag skrattar
I dag var det ju Sverigedumokraternas dag på jippot i Almedalen. Det jag skrattar åt är en undersökning som gjorts och som visar att mer än 7 av 10 väljare uppfattar Sverigedumokraterna som ett högerparti. Det roliga är ju egentligen inte att folk begriper hur det står till. Utan det komiska är att Sverigedumokraterna faktiskt officiellt hävdar att dom inte är ett högerparti. Dom påstår att dom är ett mittenparti! Det är bara drygt 1 av 10 av väljarna som tror på att dom är ett mittenparti. Alltså kanske bara hälften av deras egna väljare! Visst är det komiskt?

Att försöka kalla Sverigedumokraterna för ett mittenparti är lika korkat som att påstå att det är vindstilla när det blåser full storm. Sverigedumokraterna är ett högerparti med nationalsocialistiska rötter. Punkt!

Något annat som jag skrattar åt (fast egentligen borde man gråta), är den förklaring som Olle Lönnaeus i HD och SDS ger till varför de nazister från Nordiska Motståndsrörelsen som nu dömts för flera bombattentat i Västsverige inte döms för terroristbrott. Dom har nu dömts för "Allmänfarlig skadegörelse" för bomber mot Syndikalisternas lokaler och mot två flyktingboenden. Men terrorism handlade det inte om! Olle Lönnaeus skriver att för terrorbrott ska flera rekvisit vara uppfyllda.
1. Gärningen ska allvarligt kunna skada en stat eller mellanstatlig organisation.
2. Avsikten ska ha varit att injaga allvarlig fruktan hos befolkning.
3. Avsikten ska ha varit att tvinga offentliga organ eller mellanstatlig organisation att göra något.
4. Avsikten ska ha varit att allvarligt destabilisera samhället.
Dvs förenklat ska gärningsmannen ha haft politiska motiv för sin handling (sina handlingar).

Jag gråter
Taimour Abdulwahab som sprängde sig själv uppfyllde tydligen de här kraven. Anton Lundin Pettersson som styrkt av att läsa Adolf Hitlers Mein Kampf gick in på en skola och försökta mörda invandrare uppfyllde inte de här kraven. Rakhmat Akilov som utförde attentatet i Stockholm uppfyller tydligen kraven. Nazisterna i Göteborg uppfyllde inte kraven. Vad finns det för rekvisita som har glömts? Kan det vara att man måste vara islamist för att det ska kallas terrorism. Är man bara en helt vanlig ofarlig nazist så kallas det Allmänfarlig skadegörelse!

Annars ser jag att enligt SÄPO så finns det ungefär 3.000 "våldsbejakande extremister" i vårt fredliga lilla paradis. Av dessa 3.000 ska 2.000 vara islamister. Dom övriga kommer antingen från Vit makt-miljön eller den vänsterautonoma miljön, som SÄPO uttrycker det. Nästan samtidigt presenterades en annan undersökning där kommunerna fått svara på om dom upplever att dom har våldsbejakande extremister i kommunen. Enligt den här rapporten kommer 48% från vit makt-miljön, 23% från islamistisk extremism och 10% från den vänsterautonoma miljön.

Man kan uppleva samma sak på olika sätt. Fast det är klart om islamister är terrorister och nazister och vänsterextremister bara hittar på otyg så kan det ju bli lite olika bedömningar. Man kan skratta åt det, men borde faktiskt gråta!

Inga kommentarer: