lördag 29 juli 2017

I dag har jag faktiskt namnsdag

» Den nya utvidgade Högeralliansen

Av den fortsatta borgerliga retoriken förstår jag att det är uppenbart att det höga tonläget inom borgerligheten ska upprätthållas. Det innebär att jag faktiskt tycker att Stefan Löfven ska förbereda sig för att om man från den borgerliga 5-partikoalitionen fortsätter med att vilja på löpande band avsätta de ministrar som inte passar så är det dags att konstatera att det i dagens riksdag finns en högerallians som har majoritet i riksdagen. Det är då dags för de fem partierna i denna allians (Moderaterna, Sverigedumokraterna, Centern, Liberalerna och Kristdemokraterna) att också ta ansvar för styrandet. Har man nu skapat ett politiskt block omfattande fem partier som har majoritet i Riksdagen så är det ju också dessa fem partier som får ta ansvar för styrandet av landet.

Om dom vill bilda en regering som omfattar alla fem partier till höger i politiken eller om regeringen bara ska bestå av några av partierna men vara beroende av aktivt stöd från övriga partier i fempartialliansen är upp till dessa fem partier att besluta om.

Det är dags att ta det gemensamma ansvaret nu Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Jimmie Åkesson, Jan Björklund och Ebba Busch Thor! Är ni villiga till detta? Är ni kapabla till detta?

Den nya utvidgade Högeralliansen

Den Nya Högeralliansen är samlad

En som är nöjd är Jimmie Åkesson. Sverigedumokraterna har i alla frågor (förutom invandringen alltså) lagt sig platt och anpassat sin politik till den övriga Högeralliansen. Anna Kinberg Batra är också nöjd eftersom hon lyckats få in Annie Lööf och Jan Björklund i ett beroende av Jimmie Åkesson. Vad Ebba Busch Thor tycker är det väl inte så många som bryr sig om. Men troligtvis är hon också nöjd. En intressant tanke är hur man ska behandla Kristdemokraterna efter nästa val då dom ju troligtvis åker ur Riksdagen. Kommer partiet, trots avsaknad av plats i Riksdagen, att få ställa upp på bilderna som ska visa på enigheten inom Högeralliansen? Hur länge dröjer det innan även Jimmie Åkesson är med på bilderna? Hur mår ni Annie Lööf och Jan Björklund? Sover ni gott om nätterna nu när Högeralliansen har fått tillökning i form av Sd?

Inga kommentarer: