tisdag 13 juni 2017

Svårt att begripa?

» Tre intelligenta tankar

Finlands flagga
- "Extremister förökas genom delning." Den finska regeringskalabaliken är nästan komisk. Det är faktiskt trots allt roligare att skratta än att gråta. För egentligen borde man gråta. Den finska Höger-Center regeringen släppte ju in den finska motsvarigheten till Sverigedumokraterna i regeringen. Sannfinländarna kallar dom sig. För några dagar sedan genomförde den mest extrema falangen inom Sannfinländarna något av en kupp och valde extremisten Jussi Halla-aho och hans vänner till att ta över partiet. Resultatet blev att det blev lite för mycket för högerns statsminister Juha Sipilä som konstaterade att det behövdes en ny regering. På väg till den finska presidenten Sauli Niinistö för att lämna in sin avskedsansökan så framkom dock att Sannfinländarna spricker. En majoritet av partiets riksdagsledamöter lämnade helt sonika partigruppen och bildade en ny. Statsminister Juha Sipilä avbröt sin resa och den gamla regeringen fortsätter som om inget hade hänt. Men partiet Sannfinländarna kan sägas ha spruckit i två delar. Sannfinländarna och De sanna Sannfinländarna? Det är mycket man inte begriper!

Populär dryck
- "Drycken har behandlats med kvävgas, ammoniumsulfat, ammoniumbisulfit, kaliummetabisulfit, svaveldioxid, gelatin, bentonit, tanniner, pektolytiska enzymer, L-vinsyra, mjölksyra och ekchips." Så beskrivs tillverkningen av en populär dryck. Tycker ni att det låter inbjudande? Skulle ni köpa det? Det handlar om en storsäljande vinsort! SVT:s Uppdrag Granskning har frågat ett stort antal vinleverantörer om vad deras vin innehåller. En svarade! Dom andra vägrade att svara. Man kan misstänka att deras beskrivning inte hade varit MER inbjudande. Enligt EU:s regler behöver inte vinproducenterna skriva vad vinerna innehåller på etiketten. Drycker med över 1,2% alkohol är nämligen undantagna från reglerna om innehållsförteckning. Men det finns 63 olika tillsatser som är tillåtna. Sextiotre olika! Kanske slipper dom att ta upp innehållet eftersom det inte skulle fått plats på etiketten. Jag som trodde att vin var en naturprodukt? Det är mycket man inte begriper!

Säg nej till nassarna
- "Det utreds även som ett möjligt hatbrott. Det går inte att utesluta med tanke på vad som hände." Det handlar om den unga man som under flera dagar "roat" sig med att med sin bil köra ner de plakat som irakiska demonstranter har satt upp vid Migrationsverkets lokaler i Malmö. Men i söndags hade tydligen demonstranterna tröttnat på "ynglingen" så man hade satt upp lite grövre pinnar till sina demonstrationsplakat. När grabben kom med sin bil förlorade han kontrollen över bilen och körde in i ett träd. Han rusade då ut ur bilen och angrep demonstranterna med pepparsprej. Först väktare och sedan polis tog hand om killen sedan man bland annat hittat flera knivar i bilen och konstaterat att bilen var pyntad med nazistsymbol. Efter förhör släpptes han dock på fri fot. Fast omdömet i början är trots allt polisens syn på saken. Intressant är att snart dök det upp på Facebook uppgifter om att en muslimsk terrorist medvetet hade kört in i en grupp demonstranter i Malmö. Nassen hade alltså helt plötsligt blivit muslimsk terrorist. Det är mycket man inte begriper!

Inga kommentarer: