måndag 5 juni 2017

Misshandel är inte idrott

» Du är min idol Oisín Cantwell

I sin krönika i dagens Aftonbladet skriver Oisín Cantwell, en av tidningens överlägset bästa skribenter, vad han tycker om MMA. Och det är precis som om jag själv skulle ha skrivit det. Misshandel i form av gladiatorspel är inte idrott. Varje gång jag bläddrar igenom tidningarnas sportsidor / sportbilagor och ser att man behandlar MMA (Mixed Martial Arts betyder det) som en sport så förundras jag över hur djupt idrottsbevakningen har sjunkit. Legitimerad misshandel inför en blodtörstig publik är inte idrott. Punkt! Det är förvånande att detta är något som är tillåtet att arrangera i vårt land med en betalande publik. Det borde behandlas på kriminalsidorna.

Älska din nästa - slå inte på hen
Martial betyder Krigisk. Krig är inte idrott! Misshandel är inte konst! Att vårt samhälle sjunkit så djupt att människor är villiga att betala för att se blod flyta är förnedrande för vårt samhälle.

MMA är inte idrott och ska inte behandlas som detta i media heller. Läs vad Oisín Cantwell skriver. Tack för raderna Oisín!

För övrigt så är det ju Sveriges Nationaldag i morgon. Jag fick ett litet gott skratt när jag läste om den ilskna Sverigedumokraten som var upprörd över att svenska skolelever på många håll i landet sedan 2005 inte längre sjunger nationalsången i skolan på Nationaldagen. Jag kan ju i viss mån hålla med. Nog är det lite underligt att Sveriges skolelever överhuvudtaget inte ens sedan 2005 går i skolan på Nationaldagen. Skolan borde faktiskt vara obligatorisk både på lördagar och helgdagar som infaller mitt i veckan. Så dom lär sig lite hyfs!

Inga kommentarer: