fredag 2 juni 2017

Dagens covfefe

» Att vara läsoman

Jag vet inte om ordet "läsoman" är ett godkänt ord. Det finns i varje fall inte i SAOL. En sökning på Google ger 8 träffar varav 3 avser min egen användning. Hur som helst är det i varje fall mer än jag själv som använder ordet kan jag se. Alltså kan jag inte, som Donald Trump, skryta med att ha uppfunnit ett alldeles eget ord - covfefe. Att vara läsoman innebär hur som helst att man läser mycket spännande saker.

Jag vet till exempel inte om jag ska gråta eller bara skratta när jag läser att ledaren för den högerextrema gruppen Soldiers of Oden har försvunnit. Han har helt enkelt stuckit - med pengarna. Det här är sådana nyheter man läser som gör att man får sig ett gott skratt. Fast egentligen ska man ju inte skratta åt kriminalitet. Det är en riktig covfefe-situation!

I går läste jag om att domarna mot de fem män som mördade 61-åriga Madeleine förra året nu fallit i Hovrätten. I dag kan vi läsa att flera av de dömda är aktiva i den svenska högerextrema terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen. Den grupp som utan tvekan är det största hotet mot säkerheten i Sverige. Ett äkta covfefe-hot!

Tidningen Metros nya storägare Christen Ager-Hanssen är utsatt för en häxjakt. Det är så synd om honom eftersom Kronofogden är elaka. Dom tycker nämligen att han ska betala sina gamla skatteskulder. Tänk så stygga dom är! Att man ska tvingas betala för sig? Har svenska myndigheter ingen anständighet? - "Jag bor inte i Sverige. Det är det sista stället på klotet där jag skulle vilja bo. Det är ett icke rättssäkert land." Usch ja, så stygga dom är mot stackars Christen. Kräva betalning av skatteskulder? En riktig covfefe-jakt!

Sedan läser jag att Putin vid en intervju blivit tillfrågad om hur Ryssland skulle tolka det om Sverige går med i NATO. Föga förvånande menar han att det innebär att NATO flyttar fram sina gränser ytterligare runt Rysslands gränser vilket då innebär att Ryssland måste vidta åtgärder för sin egen säkerhet. Det mest spännande är att man egentligen blir upprörda över svaret. Om "motståndaren" flyttar fram gränserna så innebär detta naturligtvis att den andra parten måste förändra sin säkerhet. Jag tror dock inte att den ryska reaktionen blir lika våldsam som när Sovjetunionen en gång i tiden flyttade fram sina "gränser" och placerade sig på Kuba. Då höll USA på att starta ett nytt världskrig. Låt Sverige stanna utanför NATO så att konflikten mellan NATO och Ryssland hålls på en lägre nivå. Håll covfefe utanför!

Storkar Tomarps Kungsgård
Anna Kinberg Batra ska sitta kvar som partiledare för Moderaterna har hon meddelat. Men något måste naturligtvis göras så Beatrice Ask fick sparken. Så visar man handlingskraft som en äkta covfefe!

För övrigt hörde jag att Anna Kinberg Batra inte kände igen sig i kritiken om att hon är en sådan som inte svarar på frågor. Men det stämmer, hon svarar inte på frågor! Det är nu mer än 2 månader sedan jag mejlade AKB och bad henne förklara vad det var för alla bidrag man kunde få som gjorde att man kunde tjäna 28.000 kronor i månaden skattefritt utan att behöva jobba. Hon hävdade nämligen just det i ett debattinlägg. Hon har inte svarat! Hon är en riktig covfefe!

Och i Liberalerna utmanar Birgitta Ohlsson Jan Björklund om partiledarposten. Undrar vilka som står på tur för nästa inbördescovfefe? Kristdemokraterna?

Ibland när man läser i en tidning så får man en riktig så'n där "Aha upplevelse". En sådan fick jag när jag i Helsingborgs Dagblad läste ett debattinlägg från några moderater med Peter Danielsson i spetsen. Dom har nämligen konstaterat att Region Skånes problem med ekonomin beror på det Rödgröna styrets vilja att höja landstingsskatten. Jo, så är det enligt Peter Danielsson! Eftersom S + Mp "utlovar" mer skattepengar så slösar personalen med pengarna. - "Problemet med Socialdemokraternas och Miljöpartiets styrning av den skånska hälso- och sjukvården är de ständiga signalerna om att skatten ska höjas. De har bidragit till att utgifterna har skenat. Allt enligt logiken att den som får veta att det snart kommer mer intäkter blir mindre benägen att hålla igen på kostnaderna." Antagligen är det samma fenomen som ligger bakom den svenska militärens problem att hålla sig inom kostnadsramarna. Eftersom Moderaterna utlovar mer pengar till militären så slösar generalerna bort de pengar dom redan har. Eller är det inte så du menar Peter Danielsson? Det kan ju vara bra att veta för personalen inom Region Skåne att Moderaterna tycker att dom slösar med pengarna. Jag tycker Peter Danielsson verkar vara en riktig covfefe!

För att jag inte själv ska beskyllas för att vara en vidrig covfefe som bara klagar och gnäller så tänkte jag avsluta med en god nyhet. En koll i storkboet ute vid Tomarps Kungsgård visar att där var hela 5 storkungar i boet. Det skånska storkprojektet har varit lyckat och det är härligt att storken är tillbaka på riktigt. Min illustration visar just storkarna vid Tomarps Kungsgård. Fotot tog jag själv för några veckor sedan.

Inga kommentarer: