tisdag 30 maj 2017

Många som ska skämmas

» Hur ska det gå?

Först hade jag tänkt att tycka till lite om den charterflight med utvisade afghanska killar som avgår i dag. Det har ju varit en lite udda dag på jobbet på grund av detta eftersom jag jobbar på Migrationsverkets Förvar här i Åstorp. Redan i går efter lunch kom de första demonstranterna och under dagen har det strömmat till fler. Det har under dagen också kommit mängder med poliser som spärrat av området. Jag förstår inte talet om polisbrist i landet. Detta eftersom en buss på kvällen ska hämta de killar från Sverige som ska flygas till Afghanistan. Om jag förstod det rätt ska man även hämta utvisade från Danmark och Tyskland. Demonstrationen har dock, i varje fall så länge jag var på jobbet, gått lugnt och värdigt till. Jag ska erkänna att jag har en mycket stor förståelse för demonstranternas syn på saken. Det är inte värdigt en demokratisk välfärdsstat att utvisa ungdomar på de här premisserna till ett land som befinner sig i krig på det sätt som Afghanistan. Efter att först ha träffat dessa ungdomar och nu på kvällen följt debatten på nätet där den Sverigedumokratiska svansen visar upp en människosyn som är så vidrig att det är ingen tvekan om vilka jag tycker är de bästa medmänniskorna.

Migrationsverket

Jag såg förresten att Sverigedumokraterna med Jimmie Åkesson i spetsen gjort stort väsen av att de första ålderstester som gjorts visat att sannolikt tre fjärdedelar av de som genomgått en åldersbestämning var över 18 år. En siffra som naturligtvis SD och den övriga rasistiska svansen tar åt sig direkt. Vad man glömmer är vad siffran visar. Den visar att av de ungdomar som Migrationsverket trodde var äldre än vad dom uppgav så visar det sig att en fjärdedel av dessa troligtvis inte alls ljugit om sin ålder. För de som genomgått en åldersbestämning är ju just de som man trodde ljög.

Jag blir dock så ledsen över den människosyn som präglar SD-svansen att jag tänkte gotta mig åt krisen i Moderaterna istället. I dag nåddes vi av beskedet att vår lokala moderatledare Pontus Pålsson nu meddelat att han lämnar alla sina politiska uppdrag. Moderaterna lokalt säger sig vara förvånade medan Moderaterna i Skåne genom Lars-Ingvar Ljungman tycker att Pontus Pålsson fattat "ett klokt beslut som jag välkomnar." Bakgrunden är naturligtvis det faktum att Pontus Pålsson dömts för brott mot Grundlagen sedan han försökt ta reda på vilka kommunala tjänstemän som varit i kontakt med SVT i samband med att dom gjorde ett reportage om att personalen på kommunkontoret upplevde Pontus Pålsson som ett arbetsmiljöproblem genom sitt hotfulla uppträdande. Nu får Pontus mer tid till familjen!

Moderaterna - ett parti i kris
Moderaterna är i dag ett parti i kris. På annat håll läser jag om att fyra moderater i Jönköping hoppat av efter konflikt inom Moderaterna. Vi har ju moderaten Patrick Reslow som helt plötsligt upptäckte att han var Sverigedumokrat. Ungefär samtidigt som det stog klart att han inte skulle bli omvald...

Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra har nog inte gjort någon större succé som partiledare. Hennes impuls att plötsligt vilja göra upp med Sverigedumokraterna förstärkte Moderaternas kris. Allt fler kommentatorer och politiker börjar antyda att om valresultatet inte skiljer sig allt för mycket från dagens opinionsundersökningar så kommer den troligaste regeringsbildningen bli någon form av koalition över blockgränserna med exempelvis S + Mp + C + L. På så sätt får vi i varje fall en majoritetsregering som har en chans att genomföra sin politik. Moderaterna lämnas utanför och får fortsätta att vända sig mot Sverigedumokraterna. Moderaterna befinner sig i sin värsta kris på länge, som PM Nilsson skriver i Dagens Industri. Han föreslår partiledarbyte (AKB = Andra Kan Bättre) eller mediaträning under sommaren. Kristdemokraterna är det i dag i stort sett ingen som bryr sig om. Medan Vänsterpartiets inflytande tyvärr minskar. Jag har spekulerat i den här lösningen under en lång tid, och allt fler andra börjar också spekulera i de här banorna. Det är ingen bra lösning men jag tror allt mer på att det blir så med tanke på den moderata krisen, den sverigedumokratiska sjukan och socialdemokratins fortsatta mittenvridning.

Inga kommentarer: