lördag 27 maj 2017

Lördagsfunderingar

» Sven Gnäller

Det finns dom som tycker att Sven Tycker egentligen borde döpas om till Sven Gnäller. Det ska erkännas att det nästan alltid är lättare att klaga än att berömma. Detta beror egentligen inte på att det finns mer att gnälla över än vad det finns att berömma. Det beror nog helt enkelt på att det helt enkelt är mycket lättare att gnälla än att berömma. För verkligheten är ju faktiskt den att vi svenskar har enormt mycket att vara stolta över. Vi har enormt mycket som vi kan berömma. Sedan är det ju så att vi vill göra detta ännu bättre, och den utvecklingen uppnås enklast genom att man pekar på det som är fel och försöker att konstruktivt peka på en bättre lösning. Något som ofta kan tolkas som att vi gnäller.

Pengasedlar
Låt oss därför ta ett exempel på att vi svenskar faktiskt har att vara stolta över. Svensken i allmänhet är inte en egoistisk drummel. Svensken är en generös och solidarisk människa som är villig att ställa upp och uppoffra sig för andra. Vi kan se detta när det inträffar olyckor och katastrofer. Senast till exempel vid terrordådet i Stockholm. I dag kunde vi på nyheterna höra att de organisationer som samlar in pengar till olika välgörande ändamål får in allt mer pengar. Förra året fick man in sammanlagt 8,7 miljarder kronor. En ökning med 9% sedan förra året. Detta var inget udda år, utan det är en trend. Vi blir allt mer generösa och givmilda. Svenskarna har mycket att vara stolta över, detta är egentligen bara en liten del av detta. Känn stolthet svenskar!

Sedan kan vi övergå till det sedvanliga gnölandet. Fast egentligen handlar det först om att skratta. Ni har väl inte missat det här klippet. Fast egentligen borde man faktiskt gråta när man ser det. Det här är den man som troligtvis är den mäktigaste individen på vår jordglob. En man som inte kan uppföra sig och som sedan så uppenbart visar hur stolt han är över detta. Det amerikanske folket har däremot inte mycket att vara stolta över.

Fast den här bilden visar på något positivt. Något som egentligen inte är så positivt. Den här bilden som är tagen i samband med NATO-mötet i Bryssel visar NATO-ländernas ledares äkta hälft. Kvinnor, kvinnor och kvinnor eftersom statsledarna är män, män och män. Fast som ni ser, det finns en gubbe på bilden. Det är dock varken Theresa Mays man Philip eller Angela Merkels make Joachim Sauer, dom ställde inte upp på bilden med alla "fruntimren". Nä, mannen är Gauthier Destenay som är Luxemburgs homosexuella regeringschef Xavier Bettels partner. Utvecklingen går framåt även om det går sakta.

Sedan finns det nog en del som känner sig stolta och nöjda, men som verkligen inte har anledning till detta. PPM-bolaget Falcon Funds saknar ungefär en miljard kronor. Och, man saknar också huvudmannen Emil Amir Ingmanson. Troligtvis är han ganska nöjd med sig själv där han gömmer sig i Londons lyxkvarter med sina slantar. Det här är ett annat exempel på mindre nogräknade entreprenörer som smiter med andras pengar. Det är många pengar som försvinner i form av bedrägerier, skattesmitare och andra "smarta" drag. DÄR finns det pengar att hämta om man sätter åt dom!

Andra som verkligen inte har anledning att känna något stolthet är den vidriga idrottens svans som lämnade efter sig en hel del i Stockholm nu senast efter Europa League-finalen mellan Manchester United och Ajax. Idrotten i allmänhet och Fotbollen i synnerhet har en svans som ingen har anledning att känna stolthet över. Hur kan så många svin få fortsätta ett bete sig som just svin utan att det får några egentliga efterverkningar?

Slutligen kan jag inte annat än återvända till Donald Trump. Han har ju bland annat varnat amerikaner för att åka till Europa pga risken för att råka illa ut. När verkligheten är den att risken att råka ut för dödligt våld är skyhögt högre i USA än i Europa. Amerikanerna borde istället åka till Europa för att känna sig säkrare. En av de händelser som nått utanför den amerikanska lokala medias rapportering är när två män i dagarna knivhöggs ihjäl av en annan man på ett pendeltåg i Portland i Oregon. Mannen trakasserade två muslimska kvinnor. Tre män ingrep då för att sätta stopp för trakasserierna. Vilket fick till följd att två av dom knivhöggs till döds. - "Vi vet inte om han har psykiska problem eller om han var påverkad av droger eller alkohol" säger polisen. Han var inte bara en vanlig rasistiska terrorist då?

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Vita Huset var tydligen inte lika imponerad av Gauthier Destenays gayäktenskap med Luxemburgs regeringschef Xavier Bettel. När Vita Huset publicerade bilden med honom stående bland alla de andra statschefernas hustrur så "glömde" man hans namn i den förklarande texten. Efter våldsamma protester tvingades man korrigera. https://www.hd.se/2017-05-28/ilska-efter-vita-husets-bildmiss