torsdag 25 maj 2017

Kristi Flygare

» En skam

För inte så länge sedan fick den svenska regeringen våldsam kritik för att man (troligtvis) i FN röstat för att Asien i ett FN-organ bland annat skulle få representeras av Saudiarabien, helt enligt de asiatiska ländernas eget förslag. Som jag tyckte då så är den stora skandalen inte att vi låter Asien själva bestämma vilka länder som ska representera dom utan det faktum att Sverige fortsätter att sälja vapen till Saudiarabien. En av världens grymmaste diktaturen som är inblandad i ett av världens mest grymma krig, det helt bortglömda kriget i Jemen. Sälja krigsmaterial kan man tjäna slantar på så då kan vi stoppa moralen i bakfickan under tiden.

Indonesiens flagga
I dag läser jag om Kungaparets succébesök i Indonesien. Tydligen är Knugen och Silvia i Indonesien för att sälja mer svensk krigsmaterial till en annan av världens grymmast diktaturer. I Expressen läser vi en hyllning som nästan gör att jag får tårar i ögonen. - "När de anlände i kortege från tågstationen stod ett tusental invånare och välkomnade vårt svenska kungapar och på stora reklampelare satt bilder på Carl Gustaf och Silvia." De som inte stod och hyllade vårt underbara kungapar stod antagligen utkommenderade och tittade på offentlig prygling av homosexuella. Något som pågår i Indonesien samtidigt som Knugen och Silvia vill sälja Gripen-plan till Indonesien. OBS att det här är alltså Indonesiens flagga. Den polska är likadan fast tvärtom.

I Expressen kan vi också läsa en hyllning till Kungaparet som berättar om hur Knugen och Silvia berättar för barnbarnet Estelle om sin resa. Antagligen berättar dom lyckligt om hur dom hyllats. - "Det var härligt att se" berättar dom om hyllningarna. Jag undrar om vårt kungapar samtidigt passar på att berätta för lilla Estelle om hur man offentligt pryglar homosexuella i landet. Och att man berättar att farmor och farfar åkt till landet för att hjälpa till att sälja stridsflygplan.

Visst är det skönt med kritisk granskande journalistik! Undrar om Elias Giertz är stolt över sitt arbete?

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val,
inte avel

1 kommentar:

Bengt-Oswin sa...

Tänk vad jag jag avskyr det hat du sprider. Känns som SD 😠