söndag 21 maj 2017

I dag har Conny namnsdag

» Spridda tyckerier en helt vanlig söndag

Den "värsta" värmen har gett med sig. Uppriktigt sagt är jag ganska nöjd med det. Jag har aldrig riktigt förstått mig på svenskens fascination vid gassande sol och tropisk hetta så att man inte kan göra något. Det här vädret är lite mer lagom om jag ska vara uppriktig.

Åstorps kommun
¤ 1.   Jag har ju ett antal gånger tidigare tyckt till om moderaternas ledande politiker här i Åstorp, Pontus Pålsson. Han dömdes ju till slut för brott mot Efterforskningsförbudet sedan han försökt få veta vilka kommunala tjänstemän som pratat med SVT:s reportrar när dom gjorde ett inslag om hans oförmåga att uppföra sig. Han bedömdes bland annat som ett arbetsmiljöproblem av personalen på kommunkontoret. Flera aktiva moderater har hoppat av under årens lopp. Men Skånemoderaterna vågar inte ta ställning till hans fortsatta framtid som förtroendevald politiker sedan han alltså nu dömts för brott mot Grundlagen. En feghet som naturligtvis bottnar i rädslan för konflikt med Pontus mamma som är ledande M-politiker med många år i Riksdagen och senast en period som Landshövding i Skåne. Jag har tillskrivit Skånemoderaterna och undrat när dom ska våga ta ställning, men har inte fått något svar... För några dagar sedan fanns två debattinlägg i HD som krävde att Skånemoderaterna måste våga säga ifrån. Men idag får Pontus Pålsson i varje fall stöd i ett annat debattinlägg i HD. Det är sverigedumokraten Conny Prisell (grattis på namnsdagen Conny) som tycker att det är en häxjakt på Pontus som han anser vara "kunnig, påläst och seglivad i sin politiska roll". I varje fall i det senare har han rätt! Conny var en gång i tiden centerpartist och har efter en karriär i olika lokala missnöjespartier nu hamnat i Sverigedumokraterna. Vill du läsa mer om Pontus så tycker jag till om honom den 11/5, 7/5, 4/5, 25/4 och 13/4 nu senast. Som den gode Conny skriver så handlar det om häxjakt och personförföljelse - av samma dignitet som mot Donald Trump? Lika synd om dom...

Flygutsläpp
¤ 2.   Att folk vågar flyga? Jag såg en artikel i Svenska Dagbladet som berättade om vilka flygbolag som drabbats av mest förseningar, och vilka som var bäst. Tyvärr framgår det inte av artikeln vad man definierar som försening. Handlar det om en minut, fem minuter, femton minuter eller... Jag har skrivit till SvD som publicerade artikeln (e-postadressen till reportern fungerade inte) och frågat. Men jag har inget hört. Men, jag har någonstans hört att man inom flyget använder begreppet 15 minuter för att det ska kallas för försening. Hur som helst är israeliska El Al sämst i världen med 56% av flygningarna försenade. Icelandair kommer tvåa med 41% försenade. Allra bäst är holländska KLM där "bara" 11,5% är försenade (i genomsnitt 40 minuter försenade). Jag hittade statistik över järnvägen som ju "alltid är försenade". Om man räknar på 15 minuters försening så var 5,8% av tågen i Sverige försenade. Dvs dubbelt så bra som världens bästa flygbolag. Räknar man med 5 minuters försening så låg tågförseningarna på 11,7%, dvs i klass med världens bästa flygbolag. Varför hör man aldrig talas om att "flyget alltid är försenat" på samma sätt som man säger att "tågen alltid är försenade"?

¤ 3.   Ingen kan väl ha missat kritiken mot PostNord. Det handlar om försenade brev och det handlar om försvunna brev. Visst ligger det en del i kritiken. Dagens PostNord är inte det gamla kära Postverket! En statlig "myndighet" som hade i uppgift att först och främst se till att brev och paketbefordran fungerade i hela landet. Dagens PostNord är ett företag som först och främst ska gå med vinst och skapat genom ett av f.d. Centerledaren och Näringsministern Maud Olofssons totala fiaskon genom att slå samman Posten i Sverige och Danmark. Dessutom ska man fungera på en konkurrensutsatt marknad där företag som CityMail / Bring kan plocka russinen ur kakan och överlåta resten på PostNord. Jag är övertygad om att en del av kritiken om försvunna brev inte ens handlar om PostNord. Men dom får skulden för allt. Hur som helst tänker jag på PostNord när jag läser en liten notis som berättar att dagligen försvinner det 90.000 väskor på världens flygplatser. Nittiotusen varje dag! Ett av de värsta bolagen är franska Air France som under ett år lyckas slarva bort 1,4 miljoner bagage per år. Som sagt, att folk vågar flyga?

¤ 4.   Visste ni om att det är katastrof på gång? Jo, Aftonbladet berättar i dag att: - "Det kan bli katastrof"! Vad är det som kan bli katastrof? Miljöutsläpp? Krig? Fattigdom? Svält? Extremväder? Nä, det har blivit fler vargar i Bergslagen så dom har rivit lite fler älgar. Något som då innebär att det inte finns tillräckligt många älgar för att Knugen ska få jaga när han tillsammans med sina vänner bland grevar, baroner och VD:ar traditionsenligt ska jaga älg i Sveaskogs marker. Nu jobbar jaktledningen för att förhindra katastrofen! Undrar vad den lösningen innebär? Ska man plantera in nya älgar så att det ska finna tillräckligt många för Knugen och hans vänner att skjuta? Eller handlar det helt enkelt om en del av lobbyarbetet från den svenska jaktlobbyn för att man ska få skjuta ännu fler vargar. Det är ju tidningen Svensk Jakt som slår larm.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

Inga kommentarer: