måndag 22 maj 2017

En läsomans dag

» Man hittar så mycket spännande i media

I en kommentar i Svenska Dagbladets Näringsbilaga skriver Carolina Neurath: - "Är det lämpligt att forna S-toppar har så stor börsmakt?" Hon motiverar detta med: - "Inte alltid funkar optimalt när en för homogen grupp sitter i toppen av börsbolagen". Fast hon funderade inte över när familjen Wallenberg med sina närmaste kompisar "sitter i toppen av börsbolag". Men dom är kanske inte en lika "homogen grupp" som forna S-toppar? Eller det handlar bara om att dessa riskerar stå för fel värderingar?

Sedan läser jag att Robert Gustafsson hoppat av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons kommande film Tårtgeneralen. Han motiverar detta med: - "Han inte anser att manuset håller måttet". Har något som Filip och Fredrik presterat hållit måttet?

Nätverket Kontantupproret vill att bankerna ska redovisa bedrägeriförlusterna. Bankerna använder ju säkerhetsargumentet när man förhindrar oss att använda kontanter och istället vill tvinga oss till att använda kort och andra tekniska lösningar. Man håller däremot ganska tyst om alla bedrägerier. Men lite svinn får man väl räkna med tycker bankerna. Det är ju ändå mer förtjänst på att vi betalar med kort och annat som dom kan ta avgift för än att vi betalar med kontanter som ju bara är till besvär.

Ska du stjäla pengar så ska du inte snatta i affären eller lura Försäkringskassan. En ekonomiansvarig på ABB i Sydkorea fifflade till sig motsvarande 870 miljoner kronor innan han stack. Så finns det dom som lurar Försäkringskassan på en tusenlapp. Dom har inte riktigt tillräcklig fantasi!

Gömda cykelställ
Mats Qviberg köpte tidningen Metro innan han klampade in som en elefant i en porslinsbutik och trampade i fler klaver än vad som finns i en dragspelsbutik. Nu har han sålt Metro igen - för en krona. Fast det låter mer än vad det är. Det är bästa kompisen som fått överta det hela ensam. Men allt är antagligen stalinisterna inom medias fel.

Enligt läckta uppgifter från EU:s innersta krets SKA alla EU-länder ha infört Euro-valutan senast 2025. Vadå vad innevånarna tycker! Det är väl nästan ingen annan än Jan Björklund som är glad?

I dagens huvudledare i Helsingborgs Dagblad (och förutsätter jag också Sydsvenskan) oroas man över att pengar från bland annat Qatar har finansierat byggandet av en moské i Malmö. Sån't sysslar ju aldrig kristna församlingar med att finansiera byggen av kyrkor i andra länder. Man oroas också över att Islam tolkas på så många olika sätt: "Tolkningstraditionerna är många och ofta strävar varje gemenskap efter en egen lokal där islam predikas på deras sätt." Sån't sysslar ju aldrig den kristna kyrkan med. Där är ju Protestantiska kyrkan, Romersk-katolska, Grekisk-Ortodoxa helt eniga. Sedan har vi ju förstås Pingstkyrkan, Jehovas Vittnen, Livets Ord och jag vet inte allt.

Än en gång så har jag piggat upp det hela layoutmässigt med en bild som inte har ett dugg med innehållet i bloggen att göra. Men, jag har ju flera gånger tidigare beklagat mig över hur viktiga cyklister är i vårt samhälle. Man pratar om att få fler att cykla, men det är just det man gör - Pratar. Så här välkomna var cyklande kunder till Lidl-butiken i dag. Där bakom alla kundvagnarna är de fåtaliga cykelställen gömda.

Inga kommentarer: