fredag 5 maj 2017

Dold agenda

» På fel sida igen?

Palestina
I Svenska Dagbladet tycker en Benjamin Katzeff Silberstein på ledarsidan att - "Wallström och S på fel sida, igen". Vad det handlar om? Jo, Sverige har röstat för UNESCO:s resolution som säger att den judiska staten Israel inte har ensamrätt till HELA staden Jerusalem. Fast så uttrycker naturligtvis inte Benjamin Katzeff Silberstein inte riktigt det hela. Vad konflikten handlar om är att FN-organet UNESCO anser att staden Jerusalem är en centralt viktig stad för tre olika världsreligioner; Kristna, Judar och Muslimer. Detta innebär att den judiska staten Israel inte kan göra ensamt anspråk på hela staden. Den östra delen av staden är i dag ockuperad av Israel.

Den svenska rösten för UNESCO:s resolution var helt korrekt. Sverige och Margot Wallström osv ska ha all heder för att man står upp för allas rätt till "den heliga staden". På nyhetsplats konstaterar samma tidning, Svenska Dagbladet, att arkeologer välkomnar UNESCO:s resolution och hyllar det svenska ställningstagandet. I papperstidningen är rubriken "Sveriges ja-röst välkomnas av arkeologer" medan webbtidningen satt rubriken "Israelisk arkeolog hyllar svensk Unesco-röst".

I korthet, Margot Wallström, Socialdemokraterna och UNESCO har fattat ett helt korrekt beslut. De som tycker annorlunda är antingen fanatiska Israelvänner eller Sossehatare.

För övrigt kan jag inte riktigt förstå varför tidningar så ofta sätter olika rubriker på samma artiklar i papperstidningen och på webben. Ibland kan rubrikerna till och med göra att man får olika uppfattning om vad det egentligen handlar om. För att inte tala om bekymret för någon som läst papperstidningen och sedan ska försöka att hitta artikeln på nätet för att kunna länka till den - till exempel här i en blogg.

Inga kommentarer: