torsdag 11 maj 2017

Chokladbullens dag

» Spridda tankar en vanlig torsdag

Enligt en undersökning som gjorts av Quinnipiac University National Poll är förtroendet för Donald Trump inte det allra högsta. De tre vanligaste orden man associerade till när man hörde namnet Donald Trump var: Idiot, Inkompetent och Lögnare. Fast sedan kom faktiskt Leader följt av ord som Unqualified, President, Strong, Businessman, Ignorant, Egotistical, Asshole, Stupid och Arrogant.

Nordea smiter undan
Nordea fortsätter att hota med att flytta från Sverige om dom inte får betala lägre skatter/avgifter. I korthet funderar alltså Nordea på att inte bara hjälpa skatteflyktingar att gömma sina pengar i olika skatteparadis utan man vill också flytta sitt eget huvudkontor för att slippa betala avgifter till Svenska Staten. Just så fungerar kapitalet. Flyttar Nordea kommer det i varje fall innebära att jag äntligen lämnar banken. Säger Nordea Goodbye till Sverige så säger jag Goodbye till Nordea. Jag hoppas många följer det exemplet. Egentligen borde jag tagit beslutet långt tidigare. Hur som helst är det uppenbart att Nordeas ledning totalt struntar i kundernas förtroende för banken. För övrigt noterar jag att Veckans Affärer helt uppenbart censurerar kommentarerna. Jag skrev en kommentar till artikeln som gick ut på att om banken flyttar så flyttar jag från banken. Detta utan att använda några fula ord eller liknande. Det närmaste var att jag hänvisade till att bankens ordförande Björn Wahlroos benämnt 80% av kunderna som idioter. Men kanske kan en sådan kommentar reta upp annonsörerna och kapitalet. Hur som helst är den inte kvar längre.

Kol Israel
Den israeliska demokratin fortsätter att utvecklas? Nu har helt plötsligt den israeliska regeringen under ledning av Benjamin Natanyahu beslutat att lägga ner den israeliska Public Service. I veckan beslutades att lägga ner IBA, Israel Broadcasting Authority, med 2 TV-kanaler och 8 radiostationer. Även Kol Israel (Israels utlandsradio) som funnits sedan 1936 läggs ner. Tyvärr kommer jag inte åt min egen QSL-samling med kort från Kol Israel från min egen karriär som DX-are (kortvågslyssnare) utan jag får stjäla en bild från nätet istället. IBA har länge varit i nagel i ögat på den extrema Benjamin Netanyahu som bland annat karakteriserat IBA:s journalister som terrorister. Nu ska något nytt skapas som lyder husbonden - Den nya Husbondens röst. Den israeliska "demokratin" kommer allt längre från begreppet "demokrati".

Jag blir allt mer övertygad om att jag faktiskt får rätt om ett ganska troligt utfall efter nästa val. Att vi får ett tredje Mittenblock! I dag har tydligen Liberalernas ledare Jan Björklund öppnat upp för ett samarbete med Socialdemokraterna efter valet. Detta pga ett starkt missnöje med Anna Kinberg Batras utspel om förhållandet mellan Moderaterna och Sverigedumokraterna. Jag har ju flera gånger gissat på att vi efter valet har ett Mittenblock med S + C + Fp + Mp som bildar en majoritetsregering. Inte för att jag tycker det är ett bra utfall, men för att jag tror det är ett troligt utfall.

Nazist
Ingen har väl missat den tyska militären med högerextrema åsikter som förutom sin militära karriär klädde ut sig till syrisk flykting med namnet David Benjamin och sökte asyl i Tyskland. Efter att ha fått uppehållstillstånd som syrisk flykting levde han ett dubbelliv under en tid. Uppenbarligen var hans plan att begå ett terrordåd och lägga skulden på flyktingarna. Han uppmärksammades och avslöjades så småningom av säkerhetspolisen i Österrike sedan han gömt undan ett skjutvapen på en toalett. Sedan dess har ytterligare två tyska militärer med extrema högeråsikter gripits för inblandning i terrorplanerna som bland annat gick ut på att mörda flera ledande politiker. Men precis som i Sverige är det islamisterna som utpekas som det stora hotet. Högerextremisterna med terrorplaner avslöjas mest som en slump. Att dom, trots sina kända högerextrema odemokratiska åsikter, fått fortsätta sina karriärer inom den militär som ska skydda just demokratin säger kanske en del om verkligheten inom militären?

Moderaterna
Vi kan konstatera att det fortfarande dröjer med att Skånemoderaterna vågar ta ställning till moderaten Pontus Pålssons fortsatta politiska karriär efter det att han dömts för brott mot Grundlagen när han försökte spåra vilka kommunala tjänstemän som talat med SVT Skånes journalister i samband med att man gjorde ett inslag om hans eskapader. I dag fanns det i Helsingborgs Dagblad ett debattinlägg från en "Moderat veteran" som efterlyste ett besked. Det fanns ännu ett debattinlägg från en annan person med ungefär samma innehåll. Fortfarande vågar dock Skånemoderaterna inte fatta ett beslut i den här delikata frågan.

Jag fick mig ett litet gott skratt när jag läste en kommentar i Dagens Industri skriven av Viktor Munkhammar som under rubriken "Hushållens låga konsumtion är en gåta" är förvånad över att hushållens konsumtion inte ökar trots att ekonomin växer snabbt samtidigt som arbetslösheten är låg. Men, hushållen konsumerar inte och detta förvånar Viktor Munkhammar. Jag jag tror dock att jag har två förklaringar. Den ena antyder Viktor Munkhammar själv. Han konstaterar att löneökningarna är ganska så makliga. Det är helt enkelt inte vanligt folk som har en växande ekonomi. Det är dom som redan har rejält med slantar som har en snabbt växande ekonomi. En annan anledning kan vara att Viktor Munkhammar och hans gelikar ju älskar att utmåla läget som katastrofalt i den svenska ekonomin. När Näringslivsföreträdare och borgerliga politiker ska utmåla läget så är det ju nära på katastrof. Tacka f-n för att folk då inte vågar konsumera.

Inga kommentarer: