söndag 2 april 2017

Världsautismdagen

» Jag känner oro

Jag har under en lång tid försökt att undvika att nämna stolpskottet i Vita Huset, Donald Trump. Men, efter att ha läst den intervju som Svenska Dagbladet i dag publicerar så blir jag ännu mer orolig. Det här är en ordagrann översättning av den inspelade intervjun som tidningen Time gjorde med Donald Trump den 22 mars. - "Att läsa intervjun med Donald Trump där han talar om sanning och lögn är som att vandra genom en biltvätt. Det tar en stund att återhämta sig" kommenterar SvD:s Jenny Nordberg det hela med. Det är ack så sant, och egentligen en underdrift. Jag blir orolig för vår världs framtid om den här mannen ska styra världens mäktigaste stat under fyra år.

Världsautismdagen
I dag är det Världsautismdagen. Min yngsta son Kimmy är autistisk. Hos honom visar det sig genom att han t.ex. inte har något talspråk. Han har också olika tvångsbeteenden. Det är regelbundna "konflikter" om var saker ska ligga. Regelbundet försvinner saker som han hittat på vad han anser vara fel ställe så han har flyttat det dit där han tycker att de ska ligga. Tyvärr ofta någonstans där vi inte hittar det förrän en månad senare. Ibland kan han visa var han lagt saker om man frågar honom, men inte alltid. Sådant här beteende kan ofta få andra att inbilla sig att han "är dum". Men så är det inte alls kan vi se som lärt känna honom. Men han är annorlunda!

Varför detta mitt i ett tyckeri om USA:s president Donald Trump? Studera det är lilla korta klippet när Donald Trump ska underteckna några papper inför journalister. Men istället så bara går han därifrån. Donald Trump uppför sig på ett sätt som gör att man undrar om han har någon form av diagnos. Detta gör honom inte mindre värd än andra. Många gånger kompenserar många med olika diagnoser sina svagheter med andra styrkor. Men, jag är fullt övertygad om att Donald Trump är fullständigt olämplig som president med stor makt över världens mäktigaste nation. Det är den här mannen som sitter med avtryckaren inom räckhåll.

Donald Trump
Nu insåg ju en majoritet av de amerikaner som röstade att han inte var lämplig som president. Men nu har USA det valsystem som man har - han vann valet trots förlust i antalet röster. Ännu fler tycker i dag han är olämplig. Donald Trump har helt enkelt satt nytt rekord. Aldrig någonsin har en amerikansk president så snabbt blivit så impopulär. Enligt Gallup tycker maximalt 36% av amerikanerna att Donald Trump gör ett bra jobb. Aldrig någonsin har en amerikansk president så snabbt lyckats med något sådant.

Sydsvenskans och HD:s senior columnist Per T Ohlsson påpekar att Donald Trump uppenbarligen har USA:s sjunde president Andrew Jackson (1829–1837) som sin presidentidol. En president som bland annat är ökänd för sin deportation av USA:s urbefolkning, indianerna. Jag blir allt mer orolig ju mer jag läser om denna man.

Glöm inte att njuta av våren. Enligt SMHI så har medeltemperaturen mars-maj stigit med 3 grader sedan 1860. Samtidigt som den meteorologiska våren kommer 10 dagar tidigare. Den största förändringen har skett sedan slutet på 1980-talet och beror till största delen på människans inverkan på klimatet. Det är kanske dags att njuta av våren så länge det är något att njuta av. Nackdelarna kommer dom också. Det börjar redan märkas på sjunkande grundvattennivåer och därmed vattenbrist. Fast Donald Trump vet ju bättre?

Därmed tackar Sven O Ohlsson, senior blogger, för i dag. Om ett par dagar, tisdagen den 4 april fyller bloggen Sven Tycker 20 år. Jag har ännu inte bestämt mig för hur jag ska fira detta. Kanske inte alls! Det är kanske bäst att förbigå det hela med tystnad? Vill ni läsa vad jag tyckte för 20 år sedan så finns det hela samlat med början här.

Inga kommentarer: