tisdag 11 april 2017

Snart är det påsk

» Svansen

Nu börjar ogräset växa upp i spåren av terrorattentatet i Stockholm. Tänkte ta upp några exempel på detta. Men jag kan inte annat än notera att Aftonbladet i dag i tidningen publicerar ett antal exempel på tidigare "terrordåd" eller liknande i Sverige. Kan det ses som en liten rättelse till Lena Mellins snubbelmiss när hon i sin kolumn i tidningen i helgen hävdade att detta var det första fullt utförda terrorbrottet i Sverige. Jag skickade ett mejl till henne med en "rättelse" men har naturligtvis inte fått någon reaktion (förutom ett autosvar). Förhoppningsvis beror detta på att hon fick så många "rättelser" att hon inte hinner svara alla. Men hon har inte själv gjort någon rättelse heller. Hur som helst, här är ett par av den Sverigedumokratiska svansens bajserier.

Make love - not war

- "Showen på Sergels Torg var något av det mest groteska jag sett. Visar ett senilt folk som inte vill överleva" twittrade en manlig representant för den Sverigedumokratiska svansen. Vad som var så groteskt med att man visar solidaritet med de dödas vänner och de skadade vet jag inte. Men så långt tänker man nog inte inom den rörelsen.

- "Det är något allvarligt fel på svenska folket. Dom borde vara rasande, inte kärlekstörstande" twittrar en annan ökänd kvinna ur den Sverigedumokratiska svansen. Eller den "bruna slasken" som någon uttryckte det. Jag kan ju hålla med om att det svenska folket är på tok för kärlekstörstande. Det kan inte vara nyttigt för ett folk att känna kärlek.

- "För övrigt anser jag att vi överhuvudtaget inte ska ta emot asylsökande annat om det är från våra grannländer" tycker en viss Ekeroth. Något som ju onekligen skulle lösa många problem. Den något konstiga svenskan beror inte på felaktig kopiering av texten utan finns i Kenth:s text på Facebook. Tänk vad bra om vi nöjde oss med asylsökande från Danmark, Norge och Finland. Undrar om Kenth tycker vi skulle ta emot asylsökande från Ryssland, de Baltiska staterna, Polen och Tyskland också som ju finns på andra sidan Östersjön. Troligtvis inte. Jag tvivlar på att han tyckt att vi skulle tagit emot flyende judar under 2:a världskriget. Jag tycker du kan dra dit pepparn växer! Varför säger man egentligen så? Peppar växer främst i Indien var jag förstår.

För övrigt kunde brittiska tabloiden Daily Mail berätta att den svenska polisen mötts av stenkastande fientligt sinnade muslimska ungdomar när dom åkte för att söka efter Rakhmat Akilov i Tensta. Nu var det inte så mycket rätt i artikeln eftersom man dels aldrig var i Tensta efter honom (han var skriven i Hjulsta och greps i Märsta). Sedan möttes man aldrig av någon stenkastning. Att man sedan illustrerade sin "artikel" med en bild på helt fredliga människor (med arabiskt utseende) vid en annan tunnelbanestation förtar ju inte intrycket av att det inte handlar om seriös nyhetsförmedling utan snarare om att sprida vidare de vanliga lögnerna från olika källor kopplade till den Sverigedumokratiska svansen.

En av dessa pestspridarsajter var mycket snabba med att publicera namn och bild på den misstänkta Rakhmat Akilov. Missen var att man publicerade fel bild på en helt oskyldig man. En stackare som sedan snabbt utsattes för hot och trakasserier.

Inga kommentarer: