fredag 21 april 2017

Sådan är vår värld

» Vilka är de kriminella?

Den 11 april genomfördes ett bombattentat mot det tyska fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss. De första dagarna var man helt övertygade om att det rörde sig om ett terrorattentat. Bland annat hade det hittats flygblad i anslutning till det utförda attentatet där IS påstår sig ta på sig "äran" av det som skett. Efter några dagar började man bli lite tveksamma till om det verkligen fanns någon IS-anknytning till attentatet. Flygbladen var dåligt utformade och något "formellt" bekännande från IS kom aldrig. IS brukar ju ta på sig de flesta attentat och liknande som genomförs. Bland annat det helt nya attentatet i Paris där en polis skjutits ihjäl - av en fransman. Vi kan dock notera att IS fortfarande inte tagit på sig något ansvar för terrordådet i Stockholm. Hur som helst började den tyska polisen istället misstänka att det var högerextremister som genomfört attentatet mot Borussia Dortmunds buss för att lägga skulden på islamister. Talet om terroristattack minskade följaktligen också. Men, nu verkar man ha löst det hela. En 28-årig börsklippare är nu den som får skulden. Han spekulerade i sänkt börskurs för Borussia Dortmund efter attentatet och uppges ha tjänat närmare fyra miljoner Euro på några dagar genom optionshandel. Alltså var det tydligen inte alls något terrordåd utan istället ett exempel på den sjuka aktiemarknaden.

Bortskämda barnrumpor
Vi kanske ska börja fundera lite över var hoten kommer ifrån. Är det de bortskämda börsklipparna och de andra slipsnissarna som är det stora hotet mot vårt samhälle? En värld där en liten grupp uppblåsta människor rör sig bland euron, dollar och pund med så många nollor efter att dom har tappat kontakt med den verkliga världen. Dom verkar tro att dom pga sin ställning har rättigheter som är orimliga för de flesta. Män (och några stycken kvinnor) inom näringslivet runt om i världen (dvs även i Sverige) har blivit så fartblinda att dom tror att det liv dom lever är självklart. Jobbarna längst ner på stegen får inte tjäna för mycket pengar, för då blir det inget kvar till deras lyxliv.

Här i Sverige pågår ju just nu bland annat utredningar mot topparna i t.ex. Holmen och SCA för bland annat mutbrott. Kompisarna (och politiker som t.ex. Anders Borg) har bjudits på lyxjakt och annat. De höga direktörerna har åkt med privatjet på affärsresor som har råkat stämma överens med stora idrottsevenemang runt om i världen. Det handlar helt enkelt om toppdirektörer som blivit fartblinda av för mycket pengar, för mycket makt och för många ja-sägare. Men, som vi kunde läsa i går så räckte inte heller SCA:s verksamhetsresultat till att behöva betala någon bolagsskatt i Sverige. Det här är helt enkelt bortskämda barnrumpor. Kanske är det deras excesser i livet som är det största hotet mot vårt samhälle.

Kanske är det så att det är dags för en revolution?

Njut nu av helgen. Ni får bara en chans till att njuta av en helg denna månaden.

Inga kommentarer: