onsdag 12 april 2017

Lite regn behövdes

» Ett tack till juridiken

Nu börjar överbudspolitiken ta över bland politikerna med de enkla lösningarna som inte är genomtänkta. - "Vi kräver 5.000 nya poliser!" - Vi är bättre, vi kräver 10.000 nya poliser!" - "Vi är ännu bättre, vi kräver 10.000 nya poliser OCH högre löner!" - "Nä, för vi är allra bäst för vi kräver 10.000 nya poliser och högre löner och dessutom ännu lite fler poliser!" Det ska göras olagligt att vara medlem av terrororganisationer. En enkel lösning, men problemet är att definiera vilka organisationer man inte ska få vara medlem av. IS har liksom ingen medlemsmatrikel. Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen? Var går gränsen? Det är mycket enkelt att kräva, men mycket svårare att genomföra om man samtidigt ska ha tänkt igenom det hela. Nä, jag tror jag hoppar över ämnet och låter politikerna leka "Jag är allra hårdast och bäst" en tid. Vi tar något roligt istället.

Lyckliga barn
Barnmorskan Ellinor Grimmark förlorade även i Högsta Domstolen trots miljonstöd från amerikanska extrema anti-abort lobbyingorganisationer. Barnmorskan Ellinor Grimmark har deklarerat att hon pga sin kristna tro vägrar att utföra aborter, att sätta in spiral osv. Eftersom detta är en del av barnmorskans arbetsuppgifter har hon därför vägrats anställning. Detta tycker hon är fel, utan hon anser uppenbarligen att man som anställd har rätt att välja vilka arbetsuppgifter man vill utföra och vilka man inte vill utföra. Hon har med ekonomiskt stöd från den amerikanska konservativa kristna lobbyingorganisationen Alliance Defending Freedom överklagat beslutet att vägra henne anställning. Nu senast har alltså Högsta Domstolen beslutat att arbetsgivaren har rätt att vägra anställning om man vägrar utföra delar av arbetsuppgifterna. Naturligtvis är det så att om man tar ett jobb så är man också villig att utföra de arbetsuppgifter som hör till jobbet. Man kan inte välja och vraka.

Hur skulle det se ut om kassabiträdet i ICA-affären vägrar att slå in inköp av köttprodukter eftersom hon är vegetarian? Hur skulle det se ut om bilmekanikern hos bilreparatören skulle vägra reparera röda bilar eftersom han är moderat och förknippar röda bilar med socialister? Hur skulle det se ut om jag i mitt jobb på Migrationsverkets Förvar hade vägrat att delta i arbetet på utvisa personer till Uzbekistan eftersom jag anser det vara omoraliskt att utvisa människor just dit? Hur skulle det se ut om polisen vägrade ta fast haschlangare eftersom han anser att cannabis borde vara legalt?

Nä Ellinor Grimmark, väljer man att visst yrke eller söker ett visst jobb så accepterar man de arbetsuppgifter som ingår i det jobbet. Passar det inte så får man helt enkelt välja ett annat jobb. Ellinor Grimmarks kamp är i själva verket en del av kampen mot aborter. En kamp hon för med miljonstöd från amerikanska kristna lobbyingorganisationer.

Tack Högsta Domstolen!

Inga kommentarer: