måndag 24 april 2017

En ny spännande vecka

» Mina vänners vänner - eller hur det nu är?

Jag ser att sverigedumokraten Jimmie Åkesson gläds åt att högerextrema Nationella Frontens Marine Le Pen var en av de två som gick vidare till en andra omgång i det franska presidentvalet. Jag vill direkt påpeka att jag inte är förvånad över detta ställningstagande från den svenska högerextremismens ledande företrädare. Lika barn leka bäst som man brukar säga! Fast det gick väl inte riktigt så bra för Marine La Pen som hon hoppats på? Hon kom ju faktiskt bara tvåa! Alltid något att glädja sig åt. Men Jimmie Åkesson får gärna flytta till Frankrike så att han kan rösta på Marine Le Pen. Sedan kan han stanna där... Fast det är klart, det ska ju sättas stopp för invandring så han skulle väl inte bli insläppt!

Det är med Nationella Fronten och Marine Le Pen som med Sverigedumokraterna och Jimmie Åkesson och alla dom andra rasistiska / främlingsfientliga / nazistiska / populistiska / högerextrema missnöjespartierna runt om i vår värld att deras supportrar tror allt dom säger. Kritiker och de som avslöjar ständiga skandaler runt dessa "politiker" är inget annat än lögnare och dessa skandaler och klavertramp rinner av dom som om dom var täckta av en hinna teflon. Däremot finns det lyckligtvis nästan överallt en majoritet medborgare som tror på demokrati och allas lika rättigheter och som inte har ett dugg till övers för dessa extremister. Ett exempel på detta är väl borgmästaren i den nordfranska kommunen Annezin där Nationella Fronten har ett av sina starkaste fästen. Borgmästare Daniel Delomez kommenterar valresultatet med: - "Det är katastrofalt. Det är möjligt att jag avgår, eftersom jag inte vill ägna mitt liv åt arslen." Verkar vara en intelligent man.

Älska vår värld
Ett av rasisterna / nazisternas slagord handlar om att alla invandrare är kriminella. Ett utslag för detta var när polisen Peter Springare berättade om att nästan alla brottslingar som han utredde var just invandrare. Det fick ju till resultat en Facebook-grupp för att "Stå upp för Peter Springare" och som fick en enorm spridning. Till slut fick Peter Springare själv nog av all rasism i gruppen och tog helt avstånd från den. Syftet med gruppen blev att sprida varningar om alla kriminella invandrare så vi måste ju stoppa invandringen och slänga ut alla invandrare istället. Lite komiskt är det dock att administratören för Facebook-gruppen, Per Sonne Hansen, är just det. Alltså kriminell invandrare. Från Danmark hade han med sig domar för bland annat rån och grov stöld. Sedan han flyttat till Sverige har han för några år sedan bland annat dömts till fängelse för upprepade snatterier. Han har också kopplingar till nazistgrupper som Soldiers of Odin och kriminella MC-kretsar.

Hur som helst är det inte så ovanligt att trots allt dömas till fängelse, varken om man är svensk eller inte. Metro berättar i dag om alla svenskar som sitter i fängelse i andra länder. Flest finns tydligen i USA. Vilket i och för sig inte är så förvånande eftersom USA är det land i världen som har störst andel av sina innevånare inspärrade i fängelse. Ja, dom ligger visst tvåa efter nå'n Stillahavsö eller liknande. Hur som helst så kan vi se att många i fängelse är ingen lösning på kriminalitet. För ingen vill väl påstå att denna är mindre i USA än i vårt ljuvliga fosterland. Min teori är att det ena ger det andra. Vilket som kom först, hönan eller ägget, eller kriminalitet och överfyllda fängelser, är en spännande fråga för en annan dag.

På tal om USA så ser jag att Donald Trumps sjukliga islamofobi (om dom inte kommer från Saudiarabien alltså) får ibland komiska effekter. Jag läser om den stora amerikavännen Lars Salmonsson som efter mer än 90 tidigare besök i USA nu fått Nej sedan han nyligen deltog i en rundresa i Iran "Persiens pärlor". Deltagande i 60-årsjubileet för bilklubben Edsel club i Detroit får brinna inne. - "Om jag inte kommer in kommer jag skriva en hälsning till de som är på mötet. Att det här är konsekvenserna av en absurd politik och att jag tyvärr inte kan delta ens när det är en gruppresa arrangerad från Sverige där ingen avviker från gruppen." Donald Trumps islamofobi får som sagt sina effekter.

Fast det finns tydligen också de svenskar som ställer upp för Donald Trump - förutom Jimmie Åkesson alltså. Delvis statligt ägda SSAB tyckte att en lämplig insats var att sponsra Donald Trumps installation med 10.000 dollar. Förhoppningsvis väl använda slantar för att muta... f'låt sponsra heter det, Donald Trump. Lycka till!

Inga kommentarer: