tisdag 18 april 2017

Dumheter här och där

» Svenska mästerskapen i klavertramp

Vem som leder den här tävlingen är det ingen tvekan om. Svenska lagmästare i klavertramp är Sverigedumokraterna. Dom leder så överlägset att man faktiskt inte längre reagerar när en SD-politiker trampar i klaveret. Men faktum är att politiker från alla håll lite då och då gör bort sig. Vi börjar dock dagens tyckeri med en sverigedumokrat.

Sverigedumokrater
Dagens SD-klavertrampare utnämner vi Markus Palmheim i Danderyd till. I en debatt om "Feminism på villovägar" på en av SD-svansens favoritsajter Avpixlat tyckte Markus att han hade en bra lösning där han kunde slå två flugor i en smäll. Fast han snubblade och hamnade i en gödselhög: - "Låt Araberna få betalt för att de våldtar feminister, så gör de lite nytta.... I toklandet Sverige är allt möjligt. Dessutom behöver Araberna horfeminister om inte Svenskorna ställer upp" skrev han. Och fortsatte med: - "Jag anmäler mig som frivillig. Jag konverterar till Muslim och piskar min feministkvinna eller slänger ut henne från balkongen om hon inte är lydig. Hon ska få lära sig att jag är hennes härskare och slicka mina fötter....Och hennes lön tar jag hand om." Troligtvis tyckte han att han var ytterst rolig. Sedan Inte rasist, men... avslöjat honom valde han däremot att avgå från sina uppdrag i Danderyd.

Moderaterna
Men, som sagt. Sverigedumokrater är inte ensamma. Den moderata nämndemannen Anita Edin i Sundsvall tyckte till i en paus under en rättegång. Sedan en annan nämndeman berättat att hen skulle skriva en motion om införande av dödsstraff kommenterade Anita det hela med: - "Ja, i vart fall för vissa raser". När domaren påpekade att det där var mycket olämpligt att säga om man satt som nämndeman svarade Anita: - "Nej, det är klart, så får man inte säga. Det får man bara tänka." Mindre lämpliga åsikter att ha om man ska sitta som nämndeman och delta i att döma brottslingar. Då får man inte ha förutfattade meningar och den här typen av klavertramp är olämpliga. Rättegången avbröts eftersom domaren misstänkte att en av nämndemännen inte var objektiv.

En annan moderat som fått lite problem är Richard Bernsheim i Hässleholm. En kommun som väl främst blivit känd för diverse sverigedumokratiska klavertrampare. Nu visar det sig att Richard som precis tillsatts som nämndsordförande, sedan M tagit makten med hjälp av SD, nu kommer att få sparken igen. Lite för många miljoner i skulder gör det lite olämpligt att sköta andras ekonomi om han inte kan sköta sin egen.

Socialdemokraterna
Om vi ska definiera det som klavertramp eller om det bara ska föras över till kontot för att ha missförstått sitt partis partiprogram vet jag inte. I en intervju berättar socialdemokraten Ulla Persson i Västerås att hon inte är så förtjust i förslaget om att även flyget ska betala skatt som alla andra. Att inrikesresenärer ska betala ytterligare 80 kronor för biljetten är ju skandalöst - när flyglobbyn får yttra sig alltså. Ulla Perssons motstånd handlar om att hon är ordförande för flygplatsbolaget i Västerås. Vilket fick mig till att forska lite i Västerås flygplats ekonomi. Tydligen gjorde flygplatsen en förlust på 43 miljoner kronor förra året. Räknat på antalet passagerare på flygplatsen så innebär det att varje passagerare på flygplatsen subventionerades med omkring 400 kronor av skattebetalarna i Västerås. Och det är klart, får varje resenär sin biljett subventionerad av skattebetalarna med 400 kronor så är ju en prishöjning på 80 kronor en direkt skandal och hot mot hela flygbranschen. Snälla Ulla, kan du berätta för mig varför flyget ska vara ett bidragsberoende skattefrälse? Snälla Ulla, berätta varför!

Inga kommentarer: