fredag 7 april 2017

Älska dina medmänniskor

» Några tankar en helt vanlig fredag

¤ 1.   Egentligen så finns det ju inte så mycket att säga en dag som i dag. Att det finns dårar även i Sverige är egentligen inte förvånande. Dom finns överallt och av alla sorter. Egentligen är dom ju inte många, men det räcker med att en knäppgök får för sig att göra något så kan många helt oskyldiga drabbas. Jag tror att det räcker med att citera min cubanska vän Ozzy som bor i Canada numera:

Älska din nästa
- "The swedish people are so nice and welcoming why someone will do this to hurt such a great country and its citizens?" Tack för dom orden Ozzy!

¤ 2.   I veckan hade någon/några varit framme och stulit den Pride-flagga som familjen Kallur (Susanne Kallur, Anders Kallur m.fl.) flaggade med vid sitt sommarhus. Samtidigt hade man klistrat nazistiska klisterlappar på lyktstolpar osv. Nu har den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen erkänt attacken. Detta genom att visa upp en video som visar att man bränner upp flaggan och förklara: - "...aldrig kommer att acceptera uttryck för dessa folkfientliga rörelser och deras subversiva budskap och särskilt inte när det sker omkring barn. Denna symbol för en sjuk och barnfientlig rörelse har nu blivit uppbränd". Frågan är väl egentligen om det är en Pride-flagga eller nazister som är folkfientliga?

¤ 3.   Sedan ser vi att den högsta ledningen inom Sverigedumokraterna har satt sig rejält i träsket. Dom har uppenbarligen medvetet skrivit under falska handlingar för att försöka fria SD från ansvar för fifflandet i SD:s eget bolag Blåsippan. Ett bolag som senare trots detta gick i konkurs. Men, att partitopparna förfalskar handlingar kommer naturligtvis inte att få någon betydelse för stödet för SD. Egentligen borde SD byta namn till Teflonpartiet. Alla skandaler bara rinner av.

För övrigt ser jag nu att SD-politikern Jörgen Bernebring i grannkommunen Bjuv, som jag skrivit om innan, nu bestämt sig för att ta "time-out". De tidigare 23 punkterna i hans brottsregister har ju utökats. "Time-out" är en ganska populär sysselsättning inom Sverigedumokraterna - det svenska Teflonpartiet.

Kristdemokraternas nya logga
¤ 4.   Dagens obegripliga klavertramp måste vara informationen om att Ebba Busch Thor ska byta symbol för Kristdemokraterna. Istället för den gamla vitsippan så ska man införa den här tråkiga varianten. Hur har man tänkt? - "Visst är den snygg" säger Ebba Busch Thor. Ett omdöme som säger allt om Ebbas Busch Thor omdöme. Annars såg jag att man börjar få panik över opinionsstödet för partiet. - "Vi vill vinna tillbaka gamla väljare, med fokus framförallt på familj, sjukvård och valfrihet". Dvs tillbaka till det gamla KD. Jag tycker personligen att vi klarar oss utan Kristdemokraterna. Om partiloggor har någon betydelse så är det i varje fall bra att man byter. Den här nya kan ju i varje fall inte locka nya väljare.

¤ 5.   Jag läser att nu börjar till och med Ungerns Viktor Orbáns partivänner inom EU tröttna rejält på honom. Det styrande ungerska högerpartiet Fidesz tillhör i EU samma partigrupp som Moderaterna och Kristdemokraterna. Allt fler inom partigruppen tycker nu att ungrarna ska slängas ut ur gruppen. Nu aktualiserat av att den ungerska regeringen vill stänga ett universitet som finansieras av den amerikanska mångmiljardären George Soros (han är född i Ungern). Universitet har blivit en förespråkare för demokrati, en liberal politik och romers rättigheter. Sån't gillar inte Viktor Orbán!

¤ 6.   För övrigt ser jag att Socialdemokraterna ska ha partikongress. Något som får Svenska Dagbladets Ivar Arpi att utbrista i: - Är Socialdemokraterna på väg att bli vettiga? Det som gläder Ivar Arpi är naturligtvis den socialdemokratiska ledningens fortsatta högervridning. Att en del små förslag från den Rödgröna regeringen får politiker på högersidan och slipsnissar inom näringslivet att brista ut i gråt över de hemska socialisterna ska vi inte ta på så mycket allvar. Det finns till för att driva sossarna ännu längre till höger (dvs mot mitten). Verkligheten är att dagens socialdemokrati inte vågar (vill....) driva traditionell socialdemokratisk politik. Det är tur att Vänsterpartiet finns som kan ge det s.k. Arbetarpartiet en spark i häcken lite då och då. Nu får vi se vad partimedlemmarna kan åstadkomma på partikongressen.

Vi kan för övrigt konstatera att jag inte är ensam om att tro att vi efter valet har en ny blockindelning. Jag tror så, jag förespråkar det inte.

¤ 7.   För övrigt undrar jag, efter att följt mediabevakningen efter det s.k. "terrordådet" i Stockholm om "terrordåd" är synonymt med islamistiska terrorattacker. Vad ska det kallas om andra grupper dödar oskyldiga för att uppnå sina politiska mål? Min gissning är också att det hela handlar om en islamistisk knäppgök. Fast jag börjar tvivla lite eftersom IS ännu inte tagit på sig det. Dom tar ju på sig allt även om dom troligtvis inte haft en aning om vad som skulle hända i förväg. Men än så länge är det tydligen tyst därifrån.

Fortsätt att leva precis som innan. Att vi ska skrämmas upp och förändra våra liv är just vad fanatikerna är ute efter. Att fortsätta som innan innebär att vi vinner och dom förlorar. Det finns mycket annat som innebär mycket större risker. Den medicinska tidskriften The Lancet har kommit fram till av var tionde dödsfall i världen beror på rökningen.

Inga kommentarer: