tisdag 7 februari 2017

Tyckerier en helt vanlig dag

¤ Donald Trump på krigsstigen

USA:s president Donald Trump fortsätter sitt krig mot media, som ju i allmänhet inte går i hans ledband. Något som uppenbarligen är en chock för en envåldshärskare i ett eget familjeföretag. Senaste attacken handlar om att media förtiger islamistisk terrorism. Media håller tyst om terrorattacker som utförs av islamister menar han. Brittiska BBC har granskat alla av Donald Trump uppräknade terrorattackerna runt om i världen som media skulle hållit tyst om. Det visar sig som ni förstår att Donald Trumps förföljelsemani inte har så mycket med verkligheten att göra. BBC har rapporterat om allt det som gått att spåra. För att få ihop tillräckligt många islamistiska terrorattentat har man fått gå ganska långt för att tolka händelser som terrorattentat. Jag för min del vill snarare påstå att media håller tyst om allt våld som sker som INTE är islamistiska terrorattentat, alltså tror vi att risken är större än vad den i verkligheten är. Men det är ju inget annat att vänta. Jag håller snarast med Lotta Gröning i Expressen. Hon funderar på mediarapporteringen om de nazistiska terrorattackerna i Göteborg mot Syndikalisterna och flyktingboenden. Rubrikerna hade varit mycket större om det varit islamistiska terrordåd.

¤ Uppror i moderaterna

De interna protesterna inom Moderaterna mot Anna Kinberg Batras högervridning och närmande till Sverigedumokraterna börjar nu tydligen komma upp till ytan. I Dagens Nyheter går t.ex. den förre moderata ministern Mikael Odenberg ut och anser att Moderaterna snarare borde öppna upp för samarbete med Socialdemokraterna istället för Sverigedumokraterna. Han har fått stöd för sina tankar från flera andra erfarna moderater som uppenbarligen skräms av Anna Kinberg Batras närmande till extremhögern. Det räcker inte med att bara döpa om SD:s förflutna till att vara "auktoritärt". SD:s rötter är mycket smutsigt. Titta på de här 29 bilderna. Det är inte 50 år gamla bilder, det är bilder som speglar vad dagens SD-ledning representerade för bara några år sedan. Och det är vad många aktiva sverigedumokrater fortfarande står för.

¤ Från andra sidan jordklotet

I ett försök att inte vara så USA-fixerad kan jag rapportera från andra sidan jordklotet. I Australien har en av de ledande medlemmarna i det styrande högerpartiet skapat ett eget parti. Parlamentsledamoten Cory Bernardi har hoppat av högerpartiet efter mer än 10 år i parlamentet och skapat ett ännu mer högerparti i protest mot att "Liberal Party" har blivit för moderata. Uppenbarligen inspirerad av Donald Trumps knäppgökhöger. Opinionen i Australien ger för tillfället ett ganska starkt stöd till oppositionen inom Labor Party. Det nya Australian Conservatives party ska tydligen satsa på motstånd mot abort, misstro mot varningarna för global uppvärmning och motstånd mot HBTQ-rättigheter. Knäppgökar finns både här och där.

¤ Dagens rubrikövertramp

Enligt "Dagens PS" tar Finansminister Magdalena Andersson 14,2 miljoner från skattebetalare och stoppar i sin egen portmonnä. Nu tar hon 14,2 miljoner av skattebetalarna. Pengarna hamnar i finansminister Magdalena Anderssons portmonnä är den rubrik man sätter. Vad det handlar om är att Skatteverket trots 10 års försök inte lyckats spåra ägarna till 14,2 miljoner i skatteåterbäring. Nu ger Skatteverket upp och pengarna tillfaller den statliga skattkistan, dvs alla vi andra skattebetalare. Det handlar om människor som flyttat utomlands utan att ange någon giltig adress. Som kanske har smitit undan andra skulder. Människor som kanske avlidit. Men kära Dagens PS, Finansministern tar inte pengarna från skattebetalarna och stoppar i sin egen portmonnä. Jag tycker ni ska skicka rubriksättaren på utbildning!

Inga kommentarer: