lördag 18 februari 2017

I dag är det Fotens dag

» Om att värdera risker

Under förra året dog det sammanlagt 263 personer i den svenska trafiken, något fler än året innan. Hur många som blivit skadade för resten av livet framgår inte av den rapportering jag sett. Hur många av dessa trafikolyckor läste du om i tidningen och såg något inslag om i TV-nyheterna? Hälften så många blev mördade i Sverige. Hur mycket plats i tidningen ägnades det åt dessa brott? Hur mycket tid ägnade TV-nyheterna åt dessa brott? Ju mer uppmärksamhet media ägnar åt en företeelse, desto vanligare tror vi att den är. Alltså är många människor rädda för att gå ut på kvällen, rädda för att bli skjutna av misstag av någon galning. Men vi är inte rädda för att fara fram på motorvägen i 110 km/tim där ett enda litet felsteg av någon annan kan kosta dig livet. Egentligen borde vi alltså vara ungefär dubbelt så rädda i trafiken som vi är för att bli mördade. Dessutom är det ju så att de flesta som mördas så är den skyldige en närstående eller också en uppgörelse mellan kriminella. Mycket få helt "oskyldiga" drabbas. Men vi är rädda, mycket rädda. Mycket räddare än för trafiken.

Bilolycka
Jag såg nyss TV-nyheterna, som berättade om en tågolycka i Belgien där 1 person hade dödats. Hur många dog på vägarna i Europa under dagen? Medias förmåga att berätta om det ovanliga får till resultat att vi tror att det ovanliga händer oftare än det vanliga. Trafikolyckor på vägarna får en notis i lokaltidningen om det inte råkar vara en udda olycka, då det rapporteras om den som någon form av kuriosa.

Det är helt enkelt dags att omvärdera våra risker. Vad är farligt? Hur som helst så kan vi enas om att det är farligt att leva. Sannolikheten för att vi kommer att dö är mycket stor. Troligtvis är dödsfallet när det kommer förorsakat av vårt sätt att leva. Inte pga att du råkar ut för någon skjutgalen knäppgök!

» Lika barn leka bäst

Jag läser en liten notis som berättar att träffarna mellan moderata och sverigedumokratiska riksdagsledamöter under en tid blivit allt vanligare. Inte bara i riksdagsutskotten utan också mer eller mindre informella möten utanför utskotten.

- "Det finns ett stort värde att vi kan diskutera och kanske i vissa fall jämka oss på ett rimligt sätt" är kommentaren från SD:s gruppledare Mattias Karlsson.

Anna loves Jimmie

- "Det är rimligt att samtala med alla riksdagens åtta partier" är kommentaren från M:s gruppledare Jessica Polfjärd.

Hon hävdar vidare att det inte handlar om samtal i frågor där Högeralliansen har en gemensam åsikt. Något som ju inte kan tolkas på annat sätt än att det kuttrasju som vuxit upp mellan våra båda högerpartier är mycket intensivt. Jag undrar förresten om Jessicas förklaring om att man samtalar med riksdagens alla åtta partier innebär att man också har liknande samtal med Vänsterpartiets ledamöter? F-n tro't!

» Dom har olika roller i vårt samhälle

En livsmedelsbutiks roll i samhället är i huvudsak att sälja livsmedel. En hårfrisörs huvudsakliga uppgift är att frisera vårt hår. En bokhandlares huvudsakliga uppgift är att handla med böcker. Ett försäkringsbolags huvuduppgift är att syssla med försäkringar. En restaurangs huvuduppgift är att servera oss mat. En banks huvuduppgift var en gång i tiden att hjälpa oss med våra pengar. Men så är det inte längre. Numera är det så att de flesta bankkontor befattar sig inte med våra pengar. Dom är "kontantfria" som det heter. Bankerna är helt enkelt inte banker längre utan något helt annat som ägarna har kommit på att dom kan tjäna ännu mer pengar på.

Banker
Vi kan lägga till att om du trodde att alla de fonder som finns att välja mellan i PPM-sparandet har till uppgift att trygga din pension så har du totalt missförstått det hela. Hela PPM-systemet är uppbyggt och skapat för att fondbolagen ska kunna lura till sig så mycket pengar som möjligt från pensionssparare. I den heliga "Valfrihetens namn" har våra politiker skapat ett system som har som syfte att fondbolagens ledningar ska kunna leva lyxliv på det som skulle varit vår framtida pension.

Jag tror faktiskt att jag gjorde ett helt riktigt beslut när jag gjorde ett aktivt val att inte välja. Mina pengar finns alltså i den absolut största fonden, den s.k. "Soffliggarfonden". En fond vars resultat är klart bättre än de flesta andra fonderna till en avgift som är mycket lägre. Alla ni andra kan känna er lurade! PPM är en bluff införd för att göda slipsnissar inom fondbranschen.

Hur slipsnissarna gör kan ni se ett exempel på här. Det är inget unikt.

Inga kommentarer: