söndag 19 februari 2017

En söndag som alla andra

» Vad har han rökt på med?

Uppenbart är att svensk media helt förtiger islamistiska terrordåd som begås i vårt land. Antingen är det så, eller också är Donald Trump en notorisk lögnare. Tydligen är det så att USA:s nyvalda president i ett tal på lördagen använde något hemskt som skulle hänt här i Sverige på fredagskvällen som argument för att USA omedelbart måste stänga gränserna för dom hemska muslimerna.

Donald Trump
- "You look at what’s happening in Germany, you look at what’s happening last night in Sweden. Sweden. Who would believe this? Sweden. They took in large numbers. They’re having problems like they never thought possible."

Det var alltså vad Donald Trump sade för att argumentera för att USA måste stänga sina gränser för människor från vissa muslimska länder. Kan ingen berätta för Donald Trump att man ska kontrollera fakta innan man yttrar sig! Allra helst om man är president i vad som brukar betecknas som världens största demokrati. Snälla Donald Trump, det hände inget islamistiskt terrorattentat i Sverige under fredagen. Det har i princip aldrig skett något islamistiskt terrorattentat i Sverige. Det närmaste vi har är väl mannen som 2010 sprängde sig själv till döds. Däremot har vi haft ett antal attentat och mord utförda av högerextremister och rasister. Till Donald Trump kan vi också berätta att långt fler amerikaner mördas än vad det händer mord i Sverige.

Jag skulle snarast hålla med vår gamla utrikesminister Carl Bildt, som twittrade så här som en kommentar:

- "Sweden? Terror attack? What has he been smoking? Questions abound."

Jag kan inte annat än att ge beröm till Carl Bildt! Till och med han verkar ha en bättre koll på vad som händer än världens mäktigaste man. Ett faktum som skrämmer mig. Har verkligen det amerikanska folket utsett denna man till sin president? Är det möjligt att bli utsedd till president i världens mäktigaste land med dom här kvalifikationerna? Jag blir rädd! Det är den här mannen som har fingret på avtryckaren till USA:s kärnvapen. En man som reagerar utan att tänka på uppgifter som han inte ens har förmåga att kontrollera eller tolka rätt. Jag har under hela mitt liv aldrig varit så orolig för vart vår värld är på väg.

USA skäms

Aftonbladet
Expressen
Sveriges Radio och Sveriges Radio

Den svenska ambassaden i Washington har kontaktat USA:s utrikesdepartement och begärt en förklaring till vad Donald Trump har menat. Utrikesdepartementet, svenska folket och även er bloggare ser fram emot hur USA:s utrikesdepartement ska bortförklara det hela. Förhoppningsvis frågar man inte Donald Trump först eftersom vi ju inte har en chans att förutse hur han reagerar. Eventuellt kan det komma en förklaring om att det handlar om s.k. alternativ fakta (som sker i en alternativ värld någon annanstans i universum....)

Ännu ett exempel på mannens totala brist på omdöme läser jag om där det berättas hur Donald Trump satt och diskuterade känslig utrikespolitik med Japans premiärminister Shinzo Abe på sin egen privata lyxklubb Mar-A-Lago så att även andra middagsgäster kunde höra vad dom diskuterade. Även republikanska politiker är oroliga.

KRÄV ATT DONALD TRUMP FÅR SPARKEN!

Inga kommentarer: