onsdag 15 februari 2017

Allt från samma

» En bloggare läser tidningen

¤ I SvD Näringslivsbilaga gnäller i dag en Anders Arem, som kallar sig dr. global chef för aviation PA Consulting Group. Dvs dagens företrädare för flygindustrin som beklagar sig över att flyget ska få betala för sin förstöring av miljön som alla andra. Visst är det taskigt att till och med flygresenärer får betala skatt för sina utsläpp! Livet kan ju inte vara orättvisare. Eller......

¤ Det allra största bolaget inom PPM-systemet, Allra, stoppas. En massa fina namn i styrelsen och en massa suspekta namn i ledningen och placerade i Luxemburg. De fina namnen gömmer sig nu för kommentarer. Allt från en av näringslivets frontfigurer, Ebba Lindsö, till gamle sosseministern Thomas Bodström, gömmer sig nu förtvivlat för att slippa svara på frågor. Det hade dom inte gjort om det handlat om positiva rubriker! Det står allt mer klart att den s.k. "valfriheten" inom PPM-systemet skapats för att så många som möjligt ska kunna tjäna pengar på våra pensionsfonder. Inte för att fondspararna ska få så bra pension som möjligt. Allt i den heliga valfrihetens namn. En stor bluff!

¤ Sedan läser vi att Bert Karlsson dömts till böter för skattebrott efter att år efter år efter år inte kunnat sköta sin bokföring för företaget Jokarjo AB. En gång i tiden startade Bert Karlsson ett politiskt parti för att stoppa invandringen. I dag tjänar han en massa pengar på invandringen. Allt går att köpa för pengar. Och Bert Karlsson är uppenbarligen alltid till salu. Att han inte skäms öronen av sig är förvånande. Men han vet nog inte vad moral är.

¤ Vidare ser jag att Stockholm skriker efter arbetskraft. Ännu ett skäl till att det är dags att flytta ut jobben från Stockholm (och de andra storstäderna) till landets mindre kommuner som i den tidigare centraliseringsivern renskrapats på arbetsplatser. Ännu ett argument för att jag har helt rätt i min debattartikel i ST:s Publikt i dag.

Inga kommentarer: