tisdag 14 februari 2017

Alla hjärtans dag

» Anna Kinberg Batra har fått en ny snilleblixt

Anna Kinberg Batra
Tänk om allt kunde vara lika lätt. Jag såg i dag på TV:n en mycket bestämd moderatledare vid namn Anna Kinberg Batra presentera sin senaste snilleblixt. Hon har löst problemet med de kriminella gängen i Malmö. Anna Kinberg Batras tanke är att om man förbjuder de kriminella från att vistas på platser där dom kan tänkas begå kriminella handlingar så är vi av med problemet med de kriminella gängen. Tänk att ingen redan tidigare har kommit på denna smarta tanke. En ny enkel lag och så har vi löst problemet. Skitbra tänkt Anna Kinberg Batra. Det måste bero på att du är stockholmare och just "Stockholmare är smartare än lantisar".

Fast jag har faktiskt kommit på en ännu smartare quick fix på problemet med kriminalitet. Är det inte mycket enklare att helt enkelt bara förbjuda kriminalitet? Första kapitlet, första paragrafen i svensk lag lyder därför i fortsättningen.

- "Det är förbjudet att inom Svea Rikes gränser begå handlingar som är kriminella."

Alla problem är lösta. Visserligen kommer fängelserna att fyllas med tjyvar, mördare, bedragare, skattesmitare, fortkörare och alla andra kriminella. Men vi som lever utanför fängelserna kommer i fortsättningen att leva i ett Paradis! Tänk så enkelt det är.

» Dagens trumpare

Donald Trump twittrar på
Säkerheten är viktig för Donald Trump. Det är jätteviktigt vem som ansvarar för säkerheten. Alltså är det ju ytterst spännande att Donald Trumps säkerhetsrådgivare Michael Flynn tvingats avgå eftersom han är en säkerhetsrisk. Visst är det en ganska typisk Donald Trump skandal. En typ av skandal som ingen annan än Donald Trump kan vara inblandad i. Hade det inte varit så skandalöst så hade man ju kunnat gapskratta.

Fast det är faktiskt en annan sak som jag funderade över när jag läste om det inträffade. Det visar sig ju att inspelningar av samtal mellan Michael Flynn och Rysslands ambassadör i USA offentliggjorts. Samtal som hållits INNAN Donald Trump blivit vald till president. Det visar sig alltså att det amerikanska underrättelseväsendet tjuvlyssnar på telefonsamtal som den ryska ambassadören i USA har med amerikaner. Jag började fundera på en sak. Om det hade avslöjats att KGB avlyssnade telefonsamtal som USA:s ambassadör i Moskva höll med oppositionspolitiker i Ryssland och sedan offentliggjorde dessa samtal? Undrar vilka protester som hade kommit från Washington? Grova övertramp mot diplomatin kanske?

Men, det är ju som sagt skillnad på kreti och pleti!

Inga kommentarer: