tisdag 31 januari 2017

Slut på januari

» Som sagt, var kommer hoten från?

Samtidigt som USA:s dåre till president beslutade att stoppa inresan för människor från ett stort antal muslimska länder med motiveringen att man vill skydda USA mot terrorism så inträffade ett terrorattentat i Quebeck i Canada. Donald Trump valde dock att från förbudet undanta länder som hans eget företag var beroende av affärer med. Samtidigt står det nu klart vad som låg bakom terrorattentatet mot den muslimska moskén i Quebeck där minst 6 personer dödades av en galning som gick in i moskén och öppnade eld. Det visar sig att den skyldige, Alexandre Bissonnette, är en kanadensisk högernationalist som hatar muslimer men älskar Donald Trump. Som sagt, det kan finnas anledning att fundera över var hotet kommer från?

» Dagens skrattkramp

Dagens skrattkramp måste vara den attack som jag drabbades när jag läste en debattartikel i Aftonbladet skriven av en Fredrik Segerfeldt, som kallar sig "liberal debattör". Han satte som rubrik på sin debattartikel om Donald Trump: - Problemet med Trump – han är för vänster! Jo, Fredrik Segerfeldt lyckas få Donald Trump till att vara en vänsterpolitiker! Hur osannolikt det än låter. Om ni behöver något att skratta åt och har slut på Hälge-tidningar, 91:an-tidningar och liknande publikationer så tycker jag faktiskt att ni ska läsa debattartikeln.

Vem är då denna Fredrik Segerfeldt som alltså kallar sig "liberal debattör". Lite bakgrundsforskning visar att han nog snarast ska kallas "nyliberal". Han har sin bakgrund i arbetsgivarorganisationen Svenska Arbetsgivarföreningen, som sedan blev Svenskt Näringsliv. Sedan jobbade han för näringslivets ledande gnällorganisation, lobbyingorganisationen Timbro. Han har även jobbat för en annan lobbygrupp finansierad av det svenska Näringslivet som kallas "Den Nya Välfärden". Dom fick nyligen lite extra publicitet sedan dom publicerat en stor annons där man argumenterade för att släppa in Sverigedumokraterna i värmen och som undertecknades med namnet på en massa företag. Fast man glömde att fråga dessa företag vad dom tyckte om att göra reklam för Sverigedumokraterna. Dom flesta var inte tillfrågade och de flesta blev ganska arga. Många valde att helt säga upp bekantskapen med Den Nya Välfärden när dom såg vad dom sysslade med. Men, det förklarar ju lite vem Fredrik Segerfeldt är. Om han tycker Donald Trump är vänster så kan man ju verkligen undra var han står själv?

Inga kommentarer: