måndag 30 januari 2017

Happy days - för någon

» Donald Trumps "vänner"

Donald Trumps insatser inom politikens område fortsätter att förvåna. Förbudet mot människor från 7 olika muslimska länder att resa till USA skapar svåra problem inom många områden. Det visar sig att det inte bara är flyktingar och terrorister som kommer från dom här länderna. Det kommer också forskare, kulturpersonligheter, artister och företagare. Resenärer som tidigare åkt fram och tillbaka mellan USA och sina hemländer eller andra länder där dom är bosatta, men som nu helt plötsligt inte släpps in för att Donald Trump har fått ett infall. Faktum är att det inte är många som har visat någon förståelse. Snarare kommer kritiken från all möjliga och omöjliga håll. Jag läser t.ex. att prinsessan Madeleins make Chris O’Neill tar totalt avstånd. - "I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa" skriver han på Facebook. Du ska ha all heder Chris! Han har en syn på frågan som han delar med en övervägande majoritet av det amerikanska folket.

Donald Trump
Ett intressant faktum är att förbudet mot inresa inte gäller alla muslimska länder. Inte stora Saudiarabien som USA är beroende av, men som också fostrat flera av de terrorister som avslöjats. Inte heller flera av de länder som Donald Trumps företag har affärer med...

Men, det finns faktiskt de som ger honom stöd. Israels nuvarande ärkekonservativa premiärminister Benjamin Netanyahu tyckte att bygget av en mur mot Mexico var en utmärkt idé. - "President Trump har rätt. Jag byggde en mur längs Israels södra gräns. Den stoppade all illegal invandring. Stor succé. Bra idé" twittrade han. Mexicos UD svarade med: - "Mexiko är en av Israels vänner och borde behandlas som sådan av landets premiärminister". Faktum är att ultrakonservativa Benjamin Netanyahu ligger ganska risigt till i Israel just nu. Bland annat pågår det flera mycket långt gångna utredningar om korruption och den politiska oppositionen har en ganska säker ledning i opinionen. Benjamin Netanyahu tar en mycket stor risk med att liera sig med Donald Trump. Något som kan ytterligare skada hans redan idag svaga ställning i Israel.

Överhuvudtaget har Donald Trumps insatser än så länge mycket allvarligt skadat USA:s anseende på de flesta håll i världen. Sajten Flygresor.se berättar att intresset just nu för att resa till USA är det lägsta som dom uppmätt under de tio år man varit verksamma. På bara några veckor har intresset för att resa till USA sjunkit med nästan 50%!

» Jan Björklund är purken

Major Jan Björklund
Den Rödgröna regeringen och den borgerliga oppositionen kom tydligen för en tid sedan överens om att göra ett prov med att ge betyg redan från fjärde klass i en del skolor. Allt för att efter en tid utvärdera om det får någon positiv effekt (som ju skoltalibanen Jan Björklund hävdar) eller om det snarast främst har negativa effekter (som väldigt många pedagoger och experter hävdar). Tanken var att kommuner och skolor frivilligt skulle anmäla sig för att delta i projektet. Men, det har visat sig att intresset inte är så högt. Och Jan Björklund är purken. - "Jag tycker att det här är helt undermåligt skött av regeringen och av utbildningsminister Gustav Fridolin. Vi kommer hålla Fridolin ansvarig för hur det här nu utfaller". Enligt Jan Björklund har Gustav Fridolin ett stort inflytande över Sveriges kommuner och de svenska skolorna. Det måste ju vara Gustav Fridolins fel att kommunerna och skolorna inte är intresserade av Jan Björklunds betygshets. Vad fackkunskapen säger, dvs att betygen har fler negativa effekter än positiva effekter, har ingen betydelse för skoltalibanen Jan Björklund. Stackars Jan!

» Vem litar på cykelsporten?

Back to basic
Sportintresset bland svenskar är stort. Vi älskar att sitta och titta på när idrottsstjärnorna tävlar likt uppblåsta gladiatorer. Själv tycker jag att det blivit alldeles för mycket pengar inom många idrotter. Uppriktigt sagt så tror jag att fotbollen hade mått bra av lite färre miljarder. Ju mer pengar, desto mer fiffel. Finns det t.ex. någon som litar på den professionella cykelsporten? Dopning, dopning och annat fusk. Nu läser jag att det avslöjats att många fuskat under Tour de France med små hjälpmotorer monterade i cyklarna! Det är dags att återvända till moral.

Inga kommentarer: