tisdag 13 december 2016

Lucia

» Korta tyckerier en helt vanlig dag

* Dom har det inte lätt i vår Kungliga Huvudstad. Jag ser att Fjollträskborna har svårt att skrapa ihop tillräckligt med slantar så att dom kan betala sina skulder. Av Kronofogdens statistik kan vi utläsa att Stockholmarna är de i Sverige som genomsnittligt har den största skulden hos Kronofogden. I genomsnitt har en boende i 08-träsket en skuld till Kronofogden på 255.000 kronor. Genomsnittet i riket ligger långt under på 169.000 kronor. Det är tragiskt att arbetslösheten är så hög i vår Huvudstad och att inkomsterna ligger så lågt där i Huvudstaden så att dom inte klarar av att göra rätt för sig.

* Sverige har ju alltid präglats av ett näringslivsfientligt klimat. Att bo i Sverige är ju inget att sträva efter. Bor man här finns det ingen chans till framgång. Ett exempel på detta kan vi se när tidningen Veckans Affärer presenterar Europas 21 rikaste. Det visar sig att bara tre av dessa 21 kommer från Sverige (en sjundedel). Kamprad, Stefan Persson och Rausing. Med tanke på att nästan 10 miljoner av Europas cirka 700 miljoner människor bor i Sverige (en sjuttiondel) så borde ju andelen varit större - eller......

* Så här på Luciadagen så kan det vara anledning att påminna om hemskheten av att ha en manlig och till råga på allt mörkhyad Lucia. En kulturskandal som egentligen bara överträffas av att ha en kvinnlig tomte som inte är överviktig. Det är skönt när det finns de som har modet att säga ifrån, som Elisabet Höglund och rasistiska högerextremister, som alla har modet att säga ifrån.

* Visst är det skönt när våra politiker satsar på fortbildning. Vi måste ha politiker som vågar satsa på sig själva. Som till exempel de här tre sverigedumokraterna i Stockholm som tyckte att dryga 20.000 för ett dygn med massage, drinkskola och annan teambuildning var en lämplig användning av skattepengarna. Fast jag tycker det är fegt av ansvariga inom SD att inte ens försöka försvara utsvävningarna utan bara smita undan.

* För även sverigedumokrater måste ha rätt att slå runt. För om det är något som Sverigedumokraterna är bäst på så att det att supa och slå runt. När till och med SD:s partisekreterare Richard Jomshof har använt uttrycket: "konstant supande och festande hos några personer i riksdagsgruppen", så måste det ju vara sant. Men bara för att man sitter i Riksdagen så måste man väl ha rätt att supa sig full lite då och då. Det är ju inte alltid utan bara ibland man gör det offentligt!

* Visst är det skönt när våra politiker vågar satsa. Här i Skåne har Region Skåne kommit fram till att 800 miljoner skattekronor var en lämplig gåva till forskningsanläggningen ESS i Lund. Varje skåning från 1 till 101 år tyckte att 600 spänn i gåva var en lämplig gåva. Varför slösa den typen av pengar på kollektivtrafik eller sjukvård när man kan låna upp dom för att sedan skänka bort dom till andra. Sedan måste man ju ha förståelse för att högsta politiska ansvariga för löftet, moderaten Pia Kinhult, gör en lämplig uppoffring när hon sedan hon har skänkt bort pengarna börjar jobba för samma organisation som fick pengarna. Hon har garanterat gjort det för att kolla upp så att pengarna används rätt. Det är en ren uppoffring att ta jobbet - även om det råkar vara rejält välbetalt som en ren bieffekt.

* Ett tips på hur man arbetar politiskt får vi från Skurups kommun här i Skåne. Där har det socialdemokratiska kommunalrådet Pierre Esbjörnsson känt sig tvingad att lämna sitt uppdrag en tid sedan nazister bränt upp hans bil, målat hakkors på hans hus och hotat rent allmänt. Kan man inte arbeta politiskt seriöst så får man ju ta till våld. Vilka som står för hotet mot den svenska demokratin är det ingen tvekan om.

Inga kommentarer: