tisdag 27 december 2016

Julen är över

» Sverigedumokrater debatterar

Att sverigedumokrater mycket ofta inte kan uttrycka sig på ett sätt som passar sig i möblerade rum är ju ingen nyhet för de flesta. I nyhetsrapporteringen under gårdagen kunde vi höra/läsa att sverigedumokraten Christopher Larsson i Karlskrona blivit polisanmäld för olaga hot. Bakgrunden till det här kräver lite bakgrundsforskning. Men, om jag fattar det hela börjar det med att SD i Karlskrona (där nämnda Christopher Larsson är gruppledare) motionerar om att invandrare ska få en utbildning i svenska värderingar. Som svar på denna motion (vi förstår ju alla vad baktanken med en sådan motion är) skriver de båda kristdemokraterna Harry R:son Svensson och Ann-Louise Trulsson ett debattinlägg om vad som dom tycker är just svenska värderingar. Vad det gick ut på kunde vi nästan gissa oss till utan att läsa det. Ganska svamligt skulle jag personligen beskriva det som. Men sverigedumokraten Christoffer Larsson tänder på alla sina fyra cylindrar. På Facebook skriver han:

- "Börjar morgonen med att bli förbannad på kristdemokraterna eller rättare sagt, herr och fru R:son-Trulsson och deras verklighetsfrånvända insändare i BLT på Jesus födelsedag...men svar kommer...(läs skott kommer)"

En som verkligen skulle behöva en kurs i svenska värderingar är uppenbarligen denna sverigedumokrat. När man debatterar så hotar man inte med "skott kommer". Något som alltså resulterade i en polisanmälan för olaga hot. Nu hävdar denna Larsson att det inte alls ska läsas bokstavligt. Han menar bara att han ska svara! Varför han då lägger till "skott kommer" efter att han skrivit "svar kommer" begriper inte jag. Det är väl sån't som kallas tautologi (eller på vanlig hederlig svenska - tårta på tårta). Hans förklaring om militära termer förstår jag i varje fall inte ett smäck av.

Som sagt, Christopher Larsson skulle behöva gå en kurs i svenska värderingar och hur man uttrycker sig offentligt!

» En kort nyhet

Jag ser att Donald Trump (ni vet han som förlorade valet men trots det vann makten) har beslutat sig för att lägga ner sin välgörenhetsstiftelse, Donald J. Trump Foundation. Det var nog lika så väl. Största gåvan från "välgörenhetsstiftelsen" var en gåva på 260.000 dollar för att renovera en fontän utanför ett av hans egna hotell.

» Det går bra för Sverige

Siffernörden bakom den här bloggen såg i bladet siffror över BNP-tillväxten under 2016 i olika länder. Siffror som jag faktiskt tror att gnällmaffian inom borgerligheten helst hade sluppit se. I motsats till det intryck man kan få när man hör dom yttra sig så går det riktigt bra för den svenska ekonomin. Låt oss alltså t.ex. jämföra BNP-utvecklingen i ett antal länder: Sverige 3,4%, Storbritannien 2,0%, Tyskland 1,8%, USA 1,6%, Danmark 1,0%, Norge och Finland 0,8%. Det går som sagt inte dåligt för Sverige....

» Dagens citat

Jag läser i Dagens Industri en intervju med dels vår socialdemokratiska finansminister Magdalena Andersson och dels med Moderaternas alternativ, Ulf Kristersson. Medan Magdalena Andersson deklarerar att tiden med skattesänkningar är över så skryter Ulf Kristersson med de 130 miljarder kronor som borgerligheten minskat samhällets inkomster med. Ulf Kristersson får som en fortsättning på den diskussionen frågan: - "Hur mycket sänker ni om ni vinner valet?" Det som är spännande är Ulf Kristerssons svar:

- "Jag tror att skattesänkningar för riktigt låga inkomster är avgörande på arbetsmarknaden. Därefter handlar det om skattesänkningar som skapar konkurrenskraft: Företagsbeskattning, marginalskatter, optionsskatter."

Det verkar inte vara sänkta skatter för lågavlönade som är det viktiga utan att ytterligare sänka skatter för de som redan har gott om det i börsen och på kontot. Hur Ulf Kristersson ska finansiera tiotals miljarder ytterligare till militären övergår mitt förstånd. Men han har kanske hittat en sedelpress?

Inga kommentarer: