fredag 30 december 2016

En dag till bara

» Låt flyget också betala

Flyget fortsätter att öka. Det är i stort sett den enda spridaren av utsläpp som ökar. Men det verkar inte oroa vissa grupper. Istället gläds man åt att flygresandet ökar. I Stockholm har man som målsättning att göra Arlanda till Nordens största flygplats, samtidigt som Bromma ska få fortsätta. Antalet flygresenärer på Bromma ökar. Även Arlanda ökar. Men faktum är att Kastrup i Køpenhamn faktiskt är större, och även ökar mer. Även Gardermoen i Oslo är en större flygplats än Arlanda. Något som nog inte 08:orna inser. Dom tror ju att hela Norden kretsar kring Fjollträsk.

Men det är inget positivt att flygresandet ökar. Flygresandet borde minska. Faktum är att den flygskatt som föreslagits bara är ett litet steg i rätt riktning. I dag är ju flyget skattesubventionerat av samhället i jämförelse med andra trafikmedel. Flyget slipper t.ex. att betala skatt på sitt flygbränsle! Tänk på det när du tankar bilen. Det är dags att åtgärda denna orättvisa och låta flyget betala för sig. Det är inte rimligt att flygresenärer slipper betala för sin klimatpåverkan. Snarare är det så att den flygskatt som föreslagits är i lägsta laget. Det är ingen katastrof om direktörerna får betala 80 kronor mer för sin flygresa. Eller om semesterresan till Thailand blir några hundralappar dyrare. Det borde bli ännu mer dyrare.

Håll dig på jorden! Tänk på vår miljö.

» Varghat

Så ska då varghatarna få jaga varg även lagligt. Det är kanske inte lika spännande som att tjuvjaga, men trots allt det kanske känns bättre att få göra det lagligt. Vargar har ju t.ex. tagit lösspringande hundar, alltså måste dom dödas! Varför inte acceptera att vargen precis som människan är ett rovdjur. Vi får lära oss att leva i samexistens. Eller kanske tycker jägarna att älgarna ska få ha skyddsjakt på jägare? Dom dödar ju mängder av älgar, precis som några vargar tar några lösa hundar. Varför inte erkänna att det verkliga hotet är att vargen är en konkurrent om annat vilt.

Inga kommentarer: