måndag 28 november 2016

Ett par små tankar

» Cuff, Luff och Muff

I en debattartikel i Metro går i dag LUF:s ordförande Joar Forssell och CUF:s ordförande Magnus Ek till generalangrepp mot MUF:s nya ordförande Benjamin Dousa och den rejäla högergir som han deklarerat för Moderaternas Ungdomsförbund. Joar Forssell och Magnus Ek kritiserar Benjamin Dousa för att hans nya flyktingpolitik inte handlar om något annat än att försöka stjäla röster från Sverigedumokraterna genom att närma sig dessa så mycket som möjligt. Det jag främst noterar efter att ha läst debattartikeln är inte bara hur dom har tänkt sig att komma överens inom en Högerallians inför nästa val. Jag noterar först och främst att KDU varken deltar i undertecknandet eller överhuvudtaget nämns i debattartikeln! Ville KDU inte underteckna? Räknar CUF och LUF med att KDU tillhör Team Höger. Eller är det helt enkelt så enkelt som att CUF och LUF konstaterat att Kristdemokraterna har gjort sitt i den svenska politiken så man behöver inte bry sig om dom längre? En intressant tanke!

» Sluta svansa

Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén är i sin krönika i dagens Aftonbladet stolt över att tidningen aldrig någonsin haft så många läsare som nu. Hon gissar att tidningens grundare Lars Johan Hierta skulle varit rätt mallig över tidningen i dag. Låt mig citera: - "Hierta kämpade hårt mot kungamakten, som ständigt drog in utgivningsbevisen. Men med kluriga namnbyten för att kringgå den missnöjde monarken gav kungen så till slut upp. Lars Johan kunde fortsätta trycka sin tidning och lade därmed grunden för den svenska tryckfriheten."

Aftonbladet

Fast jag undrar hur stolt och mallig den mycket monarkikritiska Lars Johan Hierta egentligen skulle varit över dagens Aftonbladet. En tidning som svansar runt de Kungliga som om dom är något fantastiskt gulligt och föredömen för vårt svenska folk. Jag tror snarast att Lars Johan Hierta skulle skämts för allt det gullenuttiga svansandet runt Kungafamiljen som tidningen ständigt försöker sälja lösnummer på. Fast kanske ska man inte längre skriva "sälja lösnummer på" utan i dagens moderna Internettider så handlar det istället om att "samla klick". Jag tror faktiskt att Lars Johan Hierta skulle skämmas över dagens svansande journalistik om Kungahuset i hans tidning.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

1 kommentar:

Inge sa...

KDU:s nya ordförande Christian Carlsson är väldigt konservativ.
Han har bland annat skrivit detta: "KDU kommer inte tveka att gå till borgerlig motoffensiv mot både socialister och liberaler"

Så han är nog inte helt vänligt inställd till LUF och CUF.