onsdag 19 oktober 2016

Visst är livet spännande

» LUF lufsar på

Om man inte ska bli bortglömd i politiken gäller det att hitta på något som kan skapa rubriker. Kan det vara så man ska tolka debattinlägget som LUF:arna Joar Forssell och Max Sjöberg, som är förbundsordförande och andre vice ordförande i Liberala ungdomsförbundet, har skrivit. Under rubriken Så skulle staten kunna spara 100 miljarder slaktar man på rejält. Det är nästan komiskt att dom lyckas få ihop en inbesparing på 100 miljarder. Genom att bara betala ut barnbidrag till de allra fattigaste spara man lite. Slopat studiemedel och istället göra hela beloppet till lånedel sparar man några miljarder till. Reseavdrag kan slopas. Stöd till media, kultur, kyrkor och idrott och liknande kan slopas. Ränteavdraget kan slopas. Förkortad Föräldrapenning sparar några miljarder. Sänkt sjukpenning, försämrat Högkostnadsskydd, sämre A-kassa och lägre ersättning till de som har skyddade jobb sparar ännu mer. Däremot såg jag inget om att slopa bidragen till landets miljonärer för att bygga swimmingpool och städa villan. Jag såg inte heller hur många jobb som går förlorade i samhället när svenska folket har 100 miljarder mindre att konsumera för. Eftersom de flesta inbesparingarna drabbar de som konsumerar alla sina inkomster så lär ju konsumtionen minska rejält. Men, så långt kan jag inte se att LUF:ar-pojkarna har tänkt. Men dom fick ju i varje fall sin publicitet. Det har jag hjälpt dom med.

Jag vill poängtera att jag håller med om en del av besparingarna. Ett modernt samhälle kräver att vi egentligen pendlar mindre, så det finns ingen anledning att vi som valt att cykla till jobbet ska subventionera den som valt att köra 10 mil varje dag i bilen till jobbet. Slopa alltså gärna reseavdraget. Ränteavdraget är det också dags att börja avveckla. Det är nu när räntorna är så låga som det är lämpligt att börja göra detta. Alltså slopa ränteavdraget. Men för övrigt har jag nog andra besparingar jag tycker är lämpligare än vad LUF verkar tycka..

» Knäppgökar här och där

Jag ser att Dagens Nyheter roat sig med att fråga våra svenska riksdagsledamöter vem dom hoppas ska bli ny president i USA. Hillary Clinton eller Donald Trump? Det finns en del som inte har gått att nå, som inte vill svara eller som inte vill att någon av dom egentligen borde bli USA:s president. Faktum är att jag tycker att de 27 ledamöter som inte tycker att någon av dom är bra har min största sympati. Dagens Nyheter har lyckats få svar från 234 av ledamöterna. Av dessa tyckte alltså 27 att varken Clinton eller Trump är något bra val. 195 av ledamöterna (dvs 83% av de som svarat) föredrar dock Hillary Clinton. Men, fem av riksdagens ledamöter föredrar Donald Trump. En av dessa kommer från Sverigedumokraterna, nästa kommer från Sverigedumokraterna och de resterande tre kommer från Sverigedumokraterna. Det är alltså fem Sverigedumokrater som hoppas på att Donald Trump hamnar i Vita Huset och får tillgång till USA:s kärnvapen. Dessa fem tokjönsar är Mattias Bäckström, Josef Fransson, Mikael Jansson, Robert Stenkvist och Anna Hagwall. Det finns dock fyra som föredrar Hillary Clinton. Dom andra 40 i SD verkar främst inte ha velat svara alls eller inte gått att nå.

När vi nu är inne på knäppgökar så läser jag om en annan sådan i Tyskland. När polisen kom för att ta ifrån en man hans vapen, som han förlorat licensen till, så sköt mannen fyra poliser. Det visar sig att mannen inte erkänner det nya Tyskland! Han är medlem av den s.k. Reichsbürger-rörelsen som lever kvar i det gamla Tyska Riket som upphörde efter Nazitysklands förlust i kriget. Eftersom dom inte accepterar det nya Tyskland utan lever kvar i det gamla Tyskland så vägrar man betala skatter, lyda lagar osv. Allt detta är ju inte giltigt eftersom det beslutats i en stat som dom vägrar acceptera. Knäppgökar.

I USA greps för några dagar sedan tre män som ingick i en rasistisk extremistgrupp. Gruppen, som kallar sig The Crusaders, planerade en sprängattack mot ett boende för mer än 100 flyktingar från främst Somalia. Hade dom varit muslimer hade dom kallats terrorister, men nu var dom bara vanliga högerextremister, rasister och knäppgökar.

Inga kommentarer: