måndag 24 oktober 2016

Tre som ska skämmas

Den svenska flaggan
» Stefan

Liberalernas Birgitta Ohlsson har KU-anmält Stefan Löfven för sin vägran att kalla Saudiarabien för en diktatur. Jag hoppas verkligen att Stefan Löfven fälls för denna skam. Är det ett tack till familjen Wallenberg för en god middag i samband med Investors 100-års jubileum? Saudiarabien är en diktatur - punkt! En av världens värsta diktaturer. Vi ska prata med i princip alla. Jag är alltså inte upprörd över att Stefan Löfven besökt Saudiarabien. Vi ska kunna handla med de flesta. Men vi ska banne mig inte förse en av de mest krigiska nationerna i världen med vapen. Detta oberoende av om det är Wallenbergs Saab som tjänar pengarna. Det ska påpekas att Saudiarabiens militärbudget är högre än t.ex. Rysslands. Margot Wallström ska ha all heder för sina tidigare klargöranden av vad Saudiarabien är. Men Stefan Löfven ska skämmas. SKÄMS!

» Morgan

- "Vi kan inte ta ansvar för alla Mellanösterns tonårspojkar" säger Migrationsminister Morgan Johansson. Det är en skam för en påstått socialdemokratisk minister att sjunka så djupt ner i den Sverigedumokratiska dyngan i sin argumentation. Det är ingen som har hävdat att Sverige skulle "ta ansvar för alla Mellanösterns tonårspojkar". Det är mindre än en promille av Mellanösterns tonårspojkar som tagit sin tillflykt till Sverige. Istället argumenterar du för att skicka unga grabbar till Afghanistan, ett land som det officiellt avråds från att man överhuvudtaget reser till. Men att utvisa tonåringar dit utan någon familj som tar emot dom, det vill du. Du är en skam för socialdemokratisk tradition. SKÄMS!

» Pontus

Jag noterar att vår lokala moderatledare Pontus Pålsson nu även dömts av Hovrätten för brott mot efterforskningsförbudet. Bakgrunden är Pontus Pålssons oförmåga att uppföra sig. Under en lång tid var han, trots att han var oppositionsledare, bannlyst från Åstorps kommuns kommunkontor. Han kunde helt enkelt inte uppföra sig mot personalen. Efter att SVT sänt ett inslag om konflikten ringde han upp flera kommuntjänstemän och frågade om det var dom som hade pratat med media. Tingsrätten dömde honom till 75 dagsböter för brott mot efterforskningsförbudet. Något som Pontus Pålsson inte var nöjd med, så han överklagade domen. Nu har Hovrätten fastställt domen till 75 dagsböter. Dessutom ska Pontus Pålsson bidra med nästan 25.000 för att betala kostnaderna för rättegången. Det är dags för Pontus Pålsson att fundera på sin politiska framtid.

Inga kommentarer: