fredag 14 oktober 2016

Thailand, PPM och Äpplen

» Livet fortsätter

Livets viktigaste
I vårt turistparadis Thailand har den 88-årige kung Bhumibol Adulyadej dött efter en kort tids sjukdom. Det har utlysts ett års landssorg. Uppenbarligen var kung Bhumibol Adulyadej en mycket populär kung. Men Thailand styrs i praktiken sedan några år av en militärjunta. Premiärminister var den kvinnliga politikern Yingluck Shinawatra som dock avsattes av en militärjunta 2014 efter en militärkupp. Hon lever i dag i landsflykt i Montenegro. Styr gör istället som sagt en militärjunta, och det är också den som utlyst ett års landssorg. Att en militärjunta styr är dock inget som hindrar Thailand från att fortsätta vara svenskens turistparadis. Som vi kan se av bilden så är det viktigaste uppenbarligen att barerna i Phuket fortsätter att hållas öppna så att soldyrkande turister kan fortsätta njuta av en billig drink. För övrigt spekuleras det i vem som ska efterträda kung Bhumibol Adulyadej. Enligt tronföljden är det kronprins Maha Vajiralongkorn som ska ta över tronen, och den enorma familjeförmögenheten på flera hundra miljarder kronor. Han har dock inte den popularitet som hans far hade utan ses mest som en bortskämd playboy. Militärjuntan har deklarerat att kröningen av en ny kung är uppskjuten, och många spekulerar i om militärjuntan ska passa på att helt ta över makten.

Men sådant påverkar naturligtvis inte turisterna som fortsätter att flyga till Thailand några gånger om året. Att den ökning av vårt flygande som världen upplever inte går att kombinera med kraven på minskade utsläpp har ingen betydelse för alla turister som tycker solen, sandstranden och den billiga drinken är viktigare. Ett par turer till Thailand om året har väl alla rätt till!

» Framtida pension som spekulationsobjekt

Premipensionsmyndigheten
När politikerna skapade vårt PPM-system var tanken bland många främst att göra svenska folket till aktiespekulanter och på så sätt skapa många nya jobb som slipsnisse på olika fondbolag. Systemet har också blivit en bra affär för många välbetalda slipsnissar som har som uppgift att spekulera med våra kommande pensioner. Vi har alla fått tusentals fonder att välja mellan, och tanken har väl varit att vi alla ska ägna en liten stund varje vecka åt att fundera över vilka investeringar som kan bli bäst för vår kommande pension. I varje fall har det blivit bra för andra aktiespekulanter som kunnat se sina investeringar växa i värde. De flesta har dock inte brytt sig utan har, till arkitekternas bakom systemet besvikelse, inte gjort något val alls utan fått pengarna placerade i den "Icke-vals fond" som skapades. Denna har också blivit den överlägset största fonden. Dessutom har det visat sig att de som satsade sina PPM-pengar i just denna fond gjort en bättre affär än de flesta andra som gjort aktiva val. En del har dessutom, visar det sig, gjort riktigt usla val. Just nu kan cirka 20.000 PPM-sparare känna sig lurade på pengar sedan fondbolaget Falcon Funds främst visat sig vara en bluff och bedragare. Gissningsvis drygt 1,5 miljarder av de 2,4 miljarder som fanns i deras PPM-fonder är helt enkelt försvunna. Någonstans i Medelhavet. Fondbolaget var nämligen registrerade på ön Malta. En ö som väl främst gjort sig känd för att locka till sig företag som vill smita undan från lagar och regler i andra länder. Det är inte en tillfällighet att en mycket stor del av alla de aggressiva spelbolag som med sin reklam fyller svensk media, samtidigt som man skapar tragedier hos en växande skara spelmissbrukare, är registrerade på Malta. Det finns anledningar till att spelmarknaden behöver vara reglerad och inte släppa in vilka ansvarslösa affärsmän som helst. Det finns alltså en anledning till att man då registrerat sig på Malta. Spelbolag eller Fondbolag. För att smita undan regleringar och myndigheter helt enkelt. Vad jag inte begriper är hur bolag som är registrerade på dylika brevlådeöar överhuvudtaget ska släppas in i det svenska PPM-systemet? Men, som sagt, syftet har varit att skapa en spekulationsekonomi. Detta har man helt klart lyckats med ganska bra. Det är dock synd om de dryga 20.000 svenskar som förlorat sina pengar.

» Bedragare del 304

Egentligen är alla dessa mejl som utlovar en iPhone 7 en ganska uttjatad historia nu. Jag tror till och med att jag presenterat ett av mejlen redan tidigare. Dom är alla ungefär lika. Det finns en iPhone som väntar på att skickas till mig helt gratis, man behöver bara lite kompletterande uppgifter. Finns det verkligen några kvar som går på den här bluffen? Uppenbarligen är det så eftersom det fortsätter att välla in mejl. Däremot utlovas man inte längre några Samsung-mobiler, det har väl blivit för hett? Det som fick mig att reagera på just den här versionen är det faktum att jag måste kontakta dom "SNARAST". Dessutom fattar jag inte riktigt var Marina kommer från. Jag hade ett tag en arbetskollega som hette Marina, men.... Hur som helst skriver orderavdelningen på ds.forbruker-mail.com så här:

Mobilberoende
Kontakta oss SNARAST angående din iPhone 7

Marina, granska din order CHX-74647-PL här

Klicka här för att granska din order:

Hej sven@swl.nu

Ditt ordernummer är: CHX-74647-PL

Vi behöver bekräftelse på att en Apple iPhone 7 kan levereras till dig. Det är först till kvarn som gäller, om du tvekar kommer du att förlora din chans.

Vänligen använd ditt ordernummer (CHX-74647-PL).

Klicka här för att granska din order

Vänliga hälsningar,
Orderavdelningen
Anja Ljunborg

Skulle jag var dum nog att klicka på någon av länkarna så skulle jag hamnat hos ds.net-tilbud.com som uppger sig vara ett företag som sysslar med e-mejl reklam. Men man påstår att: - "Net-tilbud has a zero tolerance policy regarding the sending of unsolicited email ("spam")." Ett deklarerande som onekligen är ganska komiskt med tanke på den skit som kommer från dom. Jag konstaterar att det hela inte är seriöst utan förslår att ni precis som jag slänger skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: