lördag 24 september 2016

Tre månader till julafton

» En läsomans bekännelse

Jag är läsoman. Ett ord som jag i princip har skapat själv. Läsmissbrukare, beroende av att få läsa. I mitt fall tidningar och tidskrifter. Det trillar in alldeles för många sådana i min brevlåda, jag hinner helt enkelt inte läsa allt i den utsträckning som jag skulle önska. Soffbord och hyllor i hemmet är ständigt fyllda med tidningar och tidskrifter som ska läsas - någon gång. Jag ser fram emot att om ett halvår bli pensionär. En av de sysselsättningar jag då ser fram emot är att hinna läsa allt jag vill (och att få pyssla i trädgården). Tänk att kanske till och med få tid att läsa böcker? Vilken njutning!

Älska din nästa
Ibland är det så att den läsning som ger allra mest nöje är att läsa skribenter som jag inte alls håller med. Att kunna skratta åt inskränkta funderingar från meningsmotståndare. Ledarsidan i Svenska Dagbladet t.ex. Sedan kan detta gå för långt ibland. Att gå in och läsa på sajter som är närstående till Sverigedumokraterna eller den Sverigedumokratiska svansen kan ibland göra en normalt funtad människa illamående. I dag har det i Finland genomförts stora antirasistiska demonstrationer med 10.000-tals deltagare i protest mot en ung man som misshandlats till döds av en välkänd rasist med koppling till nazistkretsar. På SD-svansens sajter här i Sverige hyllas mördaren! I Stockholm har samtidigt Vit Makt-grupper genomfört demonstrationer. Det är denna "demokrati" vi lever i.

Vi kan dock konstatera att Sverigedumokraternas anställning av Egor "mannen med de många namnen" Putilov, som jag skrev om i går, till slut tydligen blev för mycket. Granskningen hotade att gräva upp för mycket dynga så "Egor Putilov" valde att säga upp sig från Sverigedumokraternas riksdagskansli. Det ska bli spännande att se vad en eventuellt fortsatt granskning av honom och kompisen Kent Ekeroth kan gräva fram ytterligare. Rasism, nazism och kriminalitet kan rinna av men nu kopplas det hela till vår rysskräck också. DÅ kanske det inte rinner av lika lätt som vanligt?

Slantar
Fast det jag faktiskt hade tänkt tycka till om under den här rubriken är det faktum att en av mina favoritskribenter är "marknadsextremisten" (han kallas författare och idéhistoriker) Johan Norberg i Metro. I hans kolumn i gårdagens Metro konstaterar han att: "Det är medelklassen som plundras"! I stort sett kommer hela Sverige att gå under eftersom gränsen när man får betala statlig skatt inte höjs efter inflationen i den nya budgeten. Den ligger kvar strax under 35.000 kronor i månadsinkomst, vilket får till effekt att de som passerar den här gränsen kan få betala upp till 100 kronor mer i skatt i månaden. Vilket naturligtvis innebär att dom "plundras". Sedan kan jag hålla med om att vi kunde plundrat finansmännen också lite mer. Det är ju tyvärr, av för mig någon helt obegriplig anledning, så att skatten är högre om du tjänar en massa pengar på arbete än om du tjänar en massa pengar på att flytta runt pengar. Men, att läsa Johan Norberg är alltid (nästan i varje fall) lika kul. Det är så spännande att få en inblick i hur dessa extremhögermarknadsliberaler tänker. Och, ska jag erkänna, det har faktiskt hänt att jag hållit med Johan Norberg någon gång. Det är sant!

» Fjäskeriet

Ibland kan man inte låta bli att gapskratta när man läser tidningsartiklar. Ofta när det skrivs om kungligheter! När man skriver om de blåblodiga verkar det inte gå att behandla dessa stackare som vanliga människor utan det ska ständigt vara extremt inställsamt, gulligt och fjantigt. Av en ren händelse råkade jag läsa en artikel i den sydsvenska upplagan av Expressen, Kvällspest.. f'låt Kvällsposten. Det handlar om Carl Philip Bernadottes hobby, att köra STCC. Vi kan här läsa att "Prins Carl Philip är en riktig vinnarskalle". Han kom åtta av tio deltagare i loppet! Men det var ju blött så det förklarade att det inte gick så bra. Antagligen hade konkurrenterna torrare bana? "Prinsen var fokuserad inför loppet och laddade upp med mineralvatten innan han satte sig i bilen". Jo, det är sant, "Prinsen laddade upp i ett av tälten på området och drack bland annat en flaska mineralvatten innan han satte sig i bilen" . Tänk, prinsen drack en flaska mineralvatten! Är det inte dags att behandla den här familjen som normala människor? Läs artikeln och få några gratis skratt.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

» Bedragare del 300

Jubileumsdags. På måndag ska jag tydligen få paket. Något som ska bli spännande. Jag undrar vad det är som ska komma? Jag väntar visserligen på några paket, men inte för det här priset. Hur som helst så skriver Josh Rosa på manflue.net så här:

Dear tycker, thank you very much for your order!

Total amount of $192.72 was charged for your order #D-1311619.

All the details are in the attachment. Delivery will arrive at 15:00 coming Monday.

Det finns en spännande bilaga som heter 0c1d7a923cb6.zip som man kan klicka på om man vill öka spänningen i livet. Intressant är att Houston Mcguire på eagle-grp.com skickat ett paket för order #D-2799295 som kostade $110.55 och Claudine Robinson på brasiltelecom.net.br för order #D-4805555 skickat ett paket som kostar hela $809.42. Alla tre mejlen kom inom loppet av några timmar och utlovar leverans klockan 15.00 på måndag. Sedan finns det naturligtvis även i dessa mejl en spännande .zip fil bifogad med ett annat obegripligt namn.

Jag har hur som helst valt att inte klicka på någon bilaga. Visserligen börjar livet kännas lite enformigt och tråkigt, så det hade kanske varit upplyftande med lite spänning genom att klicka på bilagan. Det kanske händer något spännande i livet då? Men jag väljer att nöja mig med spänningen med vad som händer på måndag. Jag är inte hemma 15.00, då är jag på jobbet. Men dom kan ställa paketet utanför så tar jag hand om det när jag kommer hem strax efter. Det vanliga rådet gäller även här, släng skiten! Ja, inte paketet utan mejlet alltså. Det här med paket på väg verkar vara det senaste. Det har dykt upp ett antal varianter på det här mejlet under några dagar nu.

Inga kommentarer: