fredag 30 september 2016

Fem tyckerier vid månadens slut

» Du är för rolig Johan

För en vecka sedan berättade jag om hur mycket jag uppskattar att läsa Johan Norbergs kolumner i Metro. Inte för att jag håller med honom, det är inte ofta detta sker. Istället brukar hans extremliberala tankar snarast bli komiska att läsa eftersom dom ger en god inblick i hur dessa extremliberaler tänker. I dagens kolumn protesterar Johan Norberg mot förslaget på återinförd värnplikt. - "Värnplikt sliter sönder samhället" har han satt som rubrik. Att försvara vårt land ska överlåtas åt yrkesmilitärer tycker han är helt självklart. - "Man kan inte försvara friheten med ett system som bygger på tvångsarbete. Så jag blev stolt över Sverige när värnplikten avskaffades 2010" argumenterar han. Själv är jag alltså av helt motsatt åsikt. Att kriga ska inte överlåtas åt de som gillar att kriga. Däremot skulle det vara nyttigt för ALLA ungdomar att göra värnplikt. En värnplikt som inte bara behöver handla om en militär utbildning. Det är inte det militära hotet som är det stora hotet mot vårt land och vårt samhälle. Se till att ALLA får lära sig att handla rätt vid olyckor och katastrofer. Brandförsvar. Akut första hjälpen. Att kunna samarbeta. Det finns många olika katastrofer som kan hända. Men du är som vanligt lika rolig Johan!

» Bra sagt Stefan

Jag ser att Stefan Löfven tagit klart avstånd från att beblanda sig med Sverigedumokraterna. - "SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter" anser han, och fortsätter med: - "Jimmie Åkesson gick in i Sverigedemokraterna när de fortfarande hade hakkorsflaggor på sina möten". Det är viktigt att påpeka att SD:s partiledare i dag valde att engagera sig i partiet när man fortfarande officiellt helt öppet hade nasseflaggor på mötena. Han tog inte avstånd från nazismen, han valde att gå med istället.

» Det är våra skattepengar

Jag har påpekat flera gånger hur unikt det extremt marknadsliberala friskolesystemet vi i Sverige har är. Vi är snart ensamma i hela världen som tillåter vinstmaximerande börsnoterade skolkoncerner att driva skattefinansierade skolor. Senaste skolkoncernen att börsnoteras är Engelska Skolan. Det blev ett rejält klipp för aktiespekulanten Mats Qviberg. På en investering på 100 miljoner tjänade hans bolag Öresund 30 miljoner på ett par dagar. Det är våra skattepengar som ska betala detta. - "Jag känner inte någon som inte vill tjäna pengar" förklarar han sig med. Jag för min del skulle skämts för att tjäna dom på det här viset. Men jag har å andra sidan inga 100 miljoner att pytsa in heller. Sätt stopp för friskolor som drivs för att tjäna så mycket slantar som mycket på så kort tid som möjligt på de investerade slantarna.

» Håll tyst Maud

Sedan ser jag att den förra Centerledaren Maud Olofsson är missnöjd med att SVT:s program om den svenska landsbygden berättar för mycket om vad svensk arbetarrörelse gjort för landsbygden och tydligen för lite om vad Centern själva gjort för landsbygden. - "Det är ju det, den vanliga vänsterretoriken" och "Jag undrar bara när SVT tänker släppa fram nåt annat än socialister som pratar om vår landsbygd" är hennes tankar. När vi funderar över Maud Olofsson ska vi ha i åtanke att hon är den kanske dyraste minister vårt land haft. Det är många tiotals miljarder kronor som hennes affärer med Vattenfall, Nuon osv kostat oss skattebetalare. Som bara slängts ut i universum till ingen nytta. Vi förstår att hon vägrade inställa sig hos Konstitutionsutskottet och förklara sig. Sedan kan hon diskutera landsbygdens villkor med sina högerallianskollegor i Moderaterna. Det är bara någon dag sedan som jag såg en av dessa stockholmsmoderater beklaga sig över att Trafikverket investerade i järnvägar i Norrland istället för att låta pengarna hamna i Stockholm.

» Vad är det för mening med det?

Migrationsverkets nya logga
Slutligen noterar jag att min egen arbetsgivare, Migrationsverket, ska byta logga. Dvs den där bilden som visas på hemsidor, på kuvert, på flaggor, på bilar och gud vet alla ställen där emblemet syns. Det kommer att kosta en hel del miljoner att byta ut allt detta. För att inte prata om allt som ska slängas och makuleras. Hade man haft en mycket otidsenlig logga så hade jag förstått det. Om det var en myndighet som fått en helt annan inriktning hade jag också förstått det. Men, om jag ska vara uppriktig, så förstår jag inte ett skvatt av varför det hela ska genomföras. Den logga som finns är det absolut inget fel på. Den är ju dessutom mycket bättre än det nya förslag till ny logga som presenterats. Eller är det så att de här "MV" i emblemet ska associeras till ett hakkors och ska få oss att tänka på stängda gränser och utvisning av asylsökande? Snälla Migrationsverket, släng förslaget i papperskorgen och behåll det som finns. Det finns INGEN anledning till byte. Absolut INGEN anledning. Det är inget annat är trams och dumheter.

Migrationsverkets nya logga

Inga kommentarer: